Pagina principala > Articole > BEL STEWART > Electromechanical components

Interfață de comunicare M-Bus la Ethernet - EthMBus-5

Avantaje/Caracteristici:

  1. Conectare la 5 dispozitive auxiliare M-Bus
  2. 100/10 Mbps Ethernet
  3. Transferul telegramelor TCP sau UDP
  4. Inferfață web ușor de configurat
  5. Gamă largă de alimentări cu curent continuu sau alternativ
  6. Protecții, siguranțe și filtre ce asigură o imunitate ridicată a întregii interfețe la supratensiuni și tulburențe
  7. Versiuni de module cu interfață RS232/RS485 la M-Bus


Introducem un convertor modern de comunicare conceput pentru a conecta dispozitive cu magistrala M-Bus la rețeaua Ethernet LAN folosind un convertor serial x port.


Utilizare
Modulul de interfață este utilizat în industrie și automatizări pentru achiziția de date de la contoare de energie termică, debitmetre, contoare de energie electrică, etc. Suportă o conectare a 1-5 dispozitive auxiliare M-Bus și un bus cu dispozitive conectate poate ajunge la o lungime de câteva sute de metri, în funcție de calitatea conectării, viteza de comunicare și protecțiile suplimentare. Conectarea modulului de interfață la o aplicație PC poate fi efectuată printr-un port COM virtual sau direct printr-o conexiune TCP/IP. Conectarea printr-un port virtual în serie este potrivită pentru versiunile mai vechi ale programelor, adecvate doar pentru o interfață de comunicare în serie. Configurarea modulului de interfață este posibilă printr-o interfață web protejată prin parolă.

Caracteristici principale
Construcția modulului de interfață se fundamentează pe experiența practică de implementare a interfețelor de comunicare într-un mediu industrial. Pentru a obține o fiabilitate și o imunitate ridicate, modulul este prevăzut cu o protecție excelentă împotriva supratensiunilor. Portul M-Bus este rezistent la scurtcircuite continue, supraîncărcări și conține un fitru care sporește rezistența comunicării la tulbulențe. Portul M-Bus este prevăzut cu o izolare electrică galvanică precum și cu o izolare față de interfața Ethernet pentru a asigura o imunitate ridicată împotriva supratensiunii și pentru a preveni formarea de bucle de masă. Aveți la dispoziție o gamă extinsă de alimentări cu curent continuu și alternativ iar portul de alimentare este prevăzut cu o protecție împotriva supratensiunii precum și cu o siguranță electrică PTC cu auto-resetare. Modulul este integrat într-o carcasă robustă din aluminiu cu posibilitatea de montare pe o șină DIN de 35 mm. Conectarea cu cabluri prin conectori plug-in asigură o montare și o înlocuire ușoare. Status-urile de operare sunt indicate prin șase LED-uri pentru o detectare rapidă a status-ului modulului, a operării și a eventualelor erori de comunicare. Dioda LED „supraîncărcare/scurtcircuit” este prevăzută cu două status-uri de bază M-bus pentru detectarea erorilor de conectare. Scurtcircuitul este indicat printr-o lumină continuă iar supraîncărcarea prin licărire.


Garanția calității, referințe
● Certificare EMC într-un laborator acreditat, pentru mediu industrial cu o testare riguroasă a imunității.
● Proiectare și structură precise realizate în baza unei experiențe practice considerabile și o operare pe termen lung a multor module de interfață în conditii solicitante ale clienților din Republica Cehă și Slovacia.
● Fiecare interfață este supusă pe durata procesului de producție unei serii de teste electrice și unui test final de funcționalitate.

Specificații principale ale modulului de interfață EthMBus-5
Numărul de dispozitive M-Bus ce pot fi conectate : 1 - 5 dispozitive auxiliare
Rata de transfer : 300 - 9600 bps
Protecție împotriva supratensiunii : port M-Bus, alimentare electrică
Siguranță electrică : port M-Bus, alimentare electrică
Izolare galvanică a portului M-Bus de alimentarea electrică și Ethernet
Tensiune electrică : DC 10-33V, AC 12-24V
Consumul de energie : 1,7 la 3W în funcție de sarcină
Temperatura de operare : -40°C to 60°C
Dimensiuni : 33 x 57 x 106mm

Pentru orice alte informații suplimentare, accesați pagina de internet a producătorului:

Data publicarii 14.09.2012
Atunci cînd emiteți un articol pe site-ul dvs., vă rugăm sa oferiți sursa acestuia: http://www.soselectronic.ro/?str=1163
Cookie-urile ne ajută să vă furnizăm servicii. Utilizând serviciile noastre, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Mai multe informații