Apacer aduce noi tehnologii pentru SSD

Noile SSD-uri Apacer îmbunătățesc nivelul deja ridicat al integrității datelor, longevității, securității și al capacității de supraviețuire. Haideți să aruncăm un ochi la modul în care au obținut acest lucru.
Acesta este un articol arhivat și care a fost publicat în trecut 27.08.2019. Este posibil ca unele informații să nu mai fie de actualitate în raport cu evoluția tehnologică actuală. Vă rugăm să ne contactați în cazul în care sunteți interesat.

Integritatea datelor

Data Raid

DataRAID este un algoritm firmware care asigură integritatea datelor creând paritate pentru a verifica caracterul complet și corectitudinea datelor existente în memoria flash, dezvoltat specific pentru 3D NAND flash. În cazul în care firmware-ul nu poate repara datele folosind ECC (codul de corectare a erorilor), algoritmul RAID va folosi paritatea și va repara datele corupte.

Protecție end-to-end pentru date

Este o caracteristică ce extinde controlul asupra erorilor pentru a acoperi întreaga cale de la calculator la cip-urile de memorie flash și înapoi.

Operațiunea de scriere

● Pe măsură ce datele trec de la calculator la cache-ul SSD-ului, firmware-ul calculează paritatea CRC din acestea și o anexează datelor.
● Atunci când datele cu paritate CRC sunt mutate de la cache la buffer-ul de sector, se verifică paritatea CRC.
● Firmware-ul calculează apoi codurile BCH (LDPC) ECC pentru date și le scrie împreună cu datele și paritatea lor CRC în memoria flash.

Operațiunea de citire

Atunci când datele sunt citite din NAND, procesul intervine în ordine inversă:
● Firmware-ul citește datele cu codurile de corecție a erorilor BCH (LDPC) atașate, verifică datele și repară erorile, dacă este necesar,
● Mai apoi, firmware-ul mută datele în cache-ul SSD-ului, calculează paritatea CRC și o compară cu paritatea stocată împreună cu datele.

Smart Read Refresh

Perturbare citire

Pentru a citi statutul unei celule pe un bit line, toate celelalte celule de pe același bit line trebuie activate în așa fel încât curentul proporțional la sarcina stocată în celulă să poată trece prin amplificatorul de detectare. Acest lucru poate fi obținut prin aplicarea unei tensiuni de trecere la liniile de cuvinte ale celulelor necitite.

În timpul citirii, substratul este atașat la GND la fel ca în citire. Tensiunea de trecere în liniile de cuvinte nu este la fel de mare ca și tensiunea de programare, însă tot produce un efect “slab de programare” care poate schimba tensiunea de prag a celulelor la care este conectată tensiunea de prag.

Smart Read Refresh / Reîmprospătare Inteligentă în Citire

În timpul fiecărei comenzi de atingere, controlorul va efectua o verificare în două etape pe blocul țintă. În primul rând, verifică dacă blocul a fost marcat drept “necesită reîmprospătare.” Dacă da, blocul va fi reîmprospătat înainte de a fi citit, ceea ce înseamnă că toate paginile programate din acest bloc sunt copiate în pagini libere din alte blocuri, iar apoi blocul este șters. În cazul în care nu a fost astfel marcat, controlorul va verifica numărul biți de eroare prezenți. În cazul în care numărul erorilor atinge sau depășește pragul, acesta va marca blocul drept “necesită reîmprospătare”, ceea ce înseamnă că acesta va fi reîmprospătat în timpul următoarei operațiuni de citire. Pragul este, bineînțeles, stabilit la o valoare la care algoritmul ECC are în continuare capacitatea de a corecta erori.

Longevitate

CoreAnalyzer2

După alegerea unui SSD specific, clienții au, de multe ori, dificultăți în înțelegerea comportamentului efectiv în câmp, mai departe de datele de bază cum ar fi statusul și capacitatea rămasă a SSD-ului. Așadar, ei nu pot profita pe deplin de avantajele SSD-ului.

Primul pas este determinarea SSD-ului ideal pentru o aplicație specifică, incluzând alegerea celui mai adecvat firmware. Acest lucru poate fi obținut cu software-ul CoreAnalyzer2 de la Apacer. Acesta funcționează la nivelul firmware-ului și monitorizează temperatura, comenzile SATA, comportamentul aleatoriu sau secvențial la citire/scriere, dacă partiția este aliniată la sectoarele fizice 4KB și dacă datele sunt citite/scrise întotdeauna ca multipli de 4KB ((aliniament 4K), numărul ciclurilor de programare/ștergere, numărul penelor de curent, timpul de repaos și cât de frecvent este accesat drive-ul.

Clientul poate folosi Coreanalyzer2 în timpul simulării sarcinii de lucru sau în timpul testelor practice, în cazul în care simularea nu este posibilă. După testare, clientul poate descărca fișierul jurnal și îl poate trimite la Apacer pentru analiză. Apacer îl analizează pentru a evalua dacă SSD-ul este adecvat pentru această aplicație specifică, sau recomandă unul sau mai multe SSD-uri mai adecvate, împreună cu posibilele modificări de firmware care ar putea fi utile.

Maparea de pagină

Deși această tehnologie nu este complet nouă, merită reținut faptul că toate noile SSD-uri Apacer folosesc maparea de pagină în locul mapării hibrid a blocului.

În maparea de pagină, intrările în tabelul de mapare constau în LPN (numărul paginii logice) și PPN (numărul paginii fizice). Atunci când vine o cerere de scriere în pagină logică, tabelul de mapare caută pentru respectiva pagină fizică. În cazul în care conține deja date, pagina este invalidată, iar datele solicitate sunt scrise în pagina liberă disponibilă. După scriere, tabelul de mapare din RAM și NAND flash este actualizat.

Maparea de pagină are avantajul scrierii datelor în orice pagină liberă din memoria Flash, lucru care crește flexibilitatea gestionării spațiului de stocare. Scrierea aleatorie nu necesită copii pe pagini multiple și ștergerea blocurilor. Maparea de pagină are o mai bună performanță atunci când sunt disponibile suficient de multe pagini libere. Paginile invalidate, "gunoiul", trebuie, așadar, recuperate, pentru a elibera spațiu pentru noile date. Firmware-ul folosește, așadar, o tehnică eficientă de "colectare a gunoiului".

Maparea de pagină necesită o cantitate mare, atât de memorie RAM, cât și de memorie flash, pentru tabelul de mapare. Acest lucru a reprezentat o problemă în trecut, în special pentru sistemele integrate sensibile la preț. În prezent, costul RAM-ului și al memoriilor flash a scăzut într-o asemenea măsură încât maparea de pagină este folosită chiar și pentru anumite carduri de memorie microSD.

Provizionare în exces

Pentru a reduce amplificarea procesului de scriere și a mări rezistența și performanța, anumite SSD-uri Apacer suportă provizionarea în exces. Cu această tehnologie, 7% sau mai mult, din spațiul discului este rezervat pentru ca firmware-ul să poate efectua procesele de “colectare a gunoiului”, echilibrare a uzurii și înlocuire a noilor sectoare defecte. Spațiul rezervat nu este accesibil utilizatorilor, ci numai firmware-ului.

Securitate

TCG Opal 2.0

Dezvoltat de Trusted Computing Group (TCG), Opal Storage Specification este un set de specificații de securitate folosit pentru aplicarea criptării pe bază de hardware dispozitivelor de stocare. Cu alte cuvinte, este o specificație pentru unitățile cu autocriptare (SED), astfel încât toate datele de pe unitate să fie întotdeauna criptate, fără utilizarea soluțiilor de criptare de la terți.

Grupul de lucru pentru stocare de la Trusted Computing Group a creat Opal Security Subsystem Class (SSC), denumit și “Opal SSC” sau pe scurt “Opal”, ca protocol pentru managementul securității pentru dispozitive de stocare. Clasa definește specificațiile privind managementul fișierelor pe dispozitive de stocare, și definește permisiunile la nivel de clasă pentru stocarea/recuperarea fișierelor, astfel protejând datele utilizatorilor. Dispozitivele ce se conformează specificațiilor Opal SSC sunt, uneori, denumite dispozitive TCG Opal.

Criptarea AES 256-bit este o metodă populară de securizare a dispozitivelor, fiind extrem de rezistentă la atacuri cu forță brută. Criptarea se efectuează în însăși SSD-ul, folosind un HW special proiectat pentru această sarcină, ce poate fi mai rapid decât soluțiile software.

AES 256, Instant Keychange

SSD-ul ce suportă criptare HW oferă, de asemenea, o altă metodă pentru ștergere în siguranță – instant keychange. Atunci când se emite comanda Instant Keychange, se generează o nouă cheie, înlocuind cheia originală în Flash în mai puțin de o secundă. Dat fiind faptul că noua cheie nu se potrivește cu cea veche atunci când calculatorul încearcă să acceseze datele, acestea vor fi indisponibile din cauza unei erori de autentificare a cheii AES. Datele nu au fost șterse în sens convențional (rescrise în 0 sau 1), însă acestea nu pot fi citite, fiind, așadar, protejate.

Capacitatea de supraviețuire

Limitare termică

La început, SSD-ul permite scrierea la viteză maximă. Atunci când temperatura atinge pragul A, discul începe să limiteze viteza de scriere, permițându-i să se răcească treptat. Imediat ce este atinsă temperatura B (B <A), SSD-ul permite treptat o scriere mai rapidă.

Pentru a obține performanță maximă, este necesară evitarea limitării termice printr-un bun transfer de căldură de la SSD la șasiu sau radiator. Acest lucru este mai ales valabil pentru SSD-urile M.2, deoarece acestea au o zonă mică ce poate disipa căldură.

Aflați mai multe informații cu privire la aceste tehnologii aici.

Tehnologia disponibilă pentru serii particulare

Puteți găsi un rezumat al tehnologiilor disponibile pentru seriile SSD particulare în tabelul atașat.


Prezentarea generală a disponibilității SSD

Broșura atașată vă oferă o prezentare generală a SSD-urilor, cardurilor de memorie și stick-urilor USB de la Apacer. Aceasta conține aproape întreaga ofertă. Pentru produse ce nu sunt listate în această broșură, vă rugăm vizitați website-urile Apacer și SOS Electronic.

Profitați de oportunitatea de a comanda mostre pentru testare la prețuri reduse. Pentru informații cu privire la produsele disponibile, vă invităm să ne vizitați website-ul.

Pentru mai multe informații cu privire la produsele Apacer, vă rugăm nu ezitați să ne contactați la apacer@soselectronic.com.

Do not miss these articles

Vă plac articolele noastre? Dacă da, atunci nu ratați nici unul! Nu trebuie să vă faceți griji în privința modului de livrare. Ne vom ocupa noi de tot pentru dvs.

Produse suplimentare


APS25AFB032G-5BTM1GWT APACER  
APS25AFB032G-5BTM1GWT

Industrial 2,5" SSD 32GB SATA 3.1 MLC -40...85°C

Unitǎți semiconductoare

Comanda nr.: 307037
Producător: APACER
NRND
  • ADAUGĂ LA COȘ
  • Obține oferta
  • Adaugǎ la secţiunea favorite
  • Adăugați la watchdog
  • Adăugați articole pentru a compara
Obţine cotaţie de preţ

APM032GMFFN-5BTM1W APACER  
APM032GMFFN-5BTM1W

Industrial mSATA (MO-300) SSD 32GB SATA 3.1 MLC -40...85°C

Unitǎți semiconductoare

Comanda nr.: 305957
Producător: APACER
NRND
  • ADAUGĂ LA COȘ
  • Obține oferta
  • Adaugǎ la secţiunea favorite
  • Adăugați la watchdog
  • Adăugați articole pentru a compara
Obţine cotaţie de preţ

APM064GNEAN-5ETM1W APACER  
APM064GNEAN-5ETM1W

Industrial mSATA (MO-300B) SSD 64GB SATA 3.1 MLC -40...85°C

Unitǎți semiconductoare

Comanda nr.: 306952
Producător: APACER
  • ADAUGĂ LA COȘ
  • Obține oferta
  • Adaugǎ la secţiunea favorite
  • Adăugați la watchdog
  • Adăugați articole pentru a compara
Obţine cotaţie de preţ

APSDM032GAETN-5ETMGW APACER  
APSDM032GAETN-5ETMGW

Industrial Disk Module 32GB SATA 3.1 MLC -40…85°C

Unitǎți semiconductoare

Comanda nr.: 307099
Producător: APACER
  • ADAUGĂ LA COȘ
  • Obține oferta
  • Adaugǎ la secţiunea favorite
  • Adăugați la watchdog
  • Adăugați articole pentru a compara
Obţine cotaţie de preţ

APM2T80SM21064GFS-5BTMGW APACER  
APM2T80SM21064GFS-5BTMGW

Industrial M.2 2280 SSD 64GB SATA 3.2 MLC -40...85°C

Unitǎți semiconductoare

Comanda nr.: 306822
Producător: APACER
Marfuri excluse din oferta stoc
Vă exprimați acordul privind stocarea cookie-urilor?
Bun venit pe website-ul SOS electronic. Înainte de a pătrunde în lumea noastră online, am dori să vă cerem permisiunea de a ne stoca cookie-urile în browser-ul dumneavoastră. Consimțământul dumneavoastră ne v-a permite să asigurăm funcționarea fără eroare a website-ului, să măsurăm performanța acestuia și să monitorizăm informații statistice suplimentare. Mai mult decât atât, ne va permite să vă oferim produsele și serviciile noastre, într-o manieră cu adevărat personalizată. De asemenea, furnizăm cookie-uri către terțe părți. Dar stați fără grijă, sunteți în siguranță cu noi.
Funcționarea corectă a site-ului web
Controlul tehnic mai stabil
O ofertă mai bună de marketing

Mai multe informații privind cookie-urile
Mai multe informații privind procesarea datelor cu caracter personal

Necesare Doar cele selectate Acceptă toate cookie-urile