M. Piskor, specialist în produse la SOS electronic, ne-a pregătit cele mai noi informații privind cardurile de memorie microSD pentru industrie, bazate pe tehnologie BiCS 3D NAND FLASH, de la Apacer, precum și o scurtă prezentare a evoluției lor dinamice de-a lungul timpului. 

Primul microSD BiCS5 de la Apacer pentru temperaturi de la -40 la 85˚C
Seria CH120-MSD

În martie 2022, Apacer a lansat primul produs pe bază de memorie BiCS5 disponibil pentru plaja de temperatură - 40… 85˚C.

În comparație cu CH110-MSD, seria CH120-MSD oferă aceleași caracteristici - SDHC (SDXC), C10, UHS-I U3, V30, SPI Mode și SMART, aproape la același preț. Deși acest lucru nu este specificat în fișa cu date, această serie satisface cerințele clasei de performanță A1 (scriere 500 IOPS, citire 1500 IOPS și viteză de scriere susținută de 10MB/s.)

Tabelul de mai jos prezintă pe scurt performanța și alți parametrii (pdf).

Primul microSD BiCS5 de la Apacer pentru temperaturi de la -40 la 85˚C

Scurt istoric al BiCS 3D NAND FLASH 

BiCS este prescurtarea pentru "bit column stacked" și indică tehnologia 3D NAND. Prima generație de BiCS nu a fost niciodată produsă în masă. A doua generație de cip-uri avea 48 de straturi și era folosită în carduri de memorie și smartphone-uri, însă prezența sa pe piața SSD-urilor era neglijabilă.

Primul microSD BiCS5 de la Apacer pentru temperaturi de la -40 la 85˚C

Care sunt cele mai populare memorii 3D NAND Flash?

Conform statisticilor DRAMeXchange, în primul trimestru al anului 2022 s-au produs 85% memorii 3D NAND flash cu peste 92 de straturi, și doar 12% cu 64/72 straturi, iar procesul de tranziție către 112 straturi sau mai multe pare a continua.  

Dacă aveți nevoie de mai multe informații privind produsele Apacer, contactați reprezentantul de vânzări SOS electronic din regiunea dumneavoastră sau trimiteți-ne un email la apacer@soselectronic.com, ne-ar face plăcere să vă ajutăm.