Șapte variante de suporturi pentru carduri NanoSIM
Suporturile pentru carduri SIM nu sunt standardizate la nivel de industrie, iar produsele de la diferiți producători diferă întotdeauna în anumite detalii mici, dar extrem de importante pentru proiectanți.

Dat fiind faptul că există doar variante de carduri nanoSIM cu 6 pini, fiecare tip de suport este, de fapt, un singur model.
Pentru orice eventualitate, noi vă vom prezenta dimensiunile cardului nanoSIM: 12.3 × 8.8 × 0.67 mm.

Gama actuală de suporturi de carduri nanoSIM de la ATTEND include toate opțiunile comune de fixare și eliberare a cardului în și din suport:

  • Push-push
  • Tăviță push-push
  • Tăviță eject
  • Tăviță eject card dual
  • Push-pull
  • Cu balama


1. Model push-push 115U-A100

Șapte variante de suporturi pentru carduri NanoSIM
Împingeți cardul SIM în suport pentru a fixa cardul. Apăsați din nou pentru a-l elibera.

Acest model este adecvat pentru situațiile în care este necesară înlăturarea/înlocuirea cardului fără deschiderea dispozitivului.
 În dispozitiv, slotul trebuie poziționat și conceput în așa fel încât cardul să poate fi împins cu ușurință înăuntru, de preferat cu un deget. 0,9mm sunt suficienți. Așadar, cardul va intra 0.9mm în poziția de fixare atunci când este introdus.

2. Tăviță push-push 115U-A101

Șapte variante de suporturi pentru carduri NanoSIM
În comparație cu modelul anterior, în acest caz nu introducem cardul în sine în suport, ci mai întâi îl introducem în tăviță, iar apoi introducem tăvița în suport.

În tăviță, cardul este poziționat cu precizie către contacte, iar slotul din dispozitiv este bine acoperit și la nivel cu carcasa dispozitivului.
Tăvița 115U-T001 se comandă separat.

3. Tăviță Eject 115S-ACA0

Șapte variante de suporturi pentru carduri NanoSIM
Acest model este echipat cu un mecanism de eliberare a cardului. Trebuie apăsat un buton în miniatură.

O agrafă este foarte bună în acest scop. De asemenea, acest model este creat pentru dispozitive care nu se deschid la introducerea/înlăturarea cardului SIM. Și în acest caz, tăvița închide slotul dispozitivului. Sunt disponibile până la trei tipuri diferite de tăvițe.

Una dintre acestea este 115S-ACA1, care poate fi opțional adaptată la o variantă rezistentă la apă, iar celelalte două vin cu diferite lungimi - 115S-ACA2 și ACA3. Lungimile diferite sunt pentru cazurile în care, din motive de design, suportul trebuie să ajungă în diferite adâncimi în structura dispozitivului. Soluția oferită de aceste două suporturi vă este cu siguranță familiară de la anumite modele de telefoane. 

Tăvița are o gaură mică pe marginea părții frontale, pentru un instrument utilizat pentru apăsarea unui buton (adică agrafa mai devreme menționată). Aceste tăvițe sunt din oțel inoxidabil. Dat fiind faptul că fiecare alege ce are nevoie, bineînțeles că tăvițele se achiziționează separat.

4. Tăviță eject card dual 115S-BS00

Șapte variante de suporturi pentru carduri NanoSIM
Acest model diferă de cel precedent doar în ceea ce privește lățimea tăviței, deoarece este gândit pentru două carduri SIM ce sunt așezate unul lângă celălalt.

Și în acest caz tăvița 115S-BT00 este achiziționată separat.


5. Model push-pull 115U-A000

Șapte variante de suporturi pentru carduri NanoSIM
Așa cum sugerează și numele, mai întâi introduceți cardul, iar apoi îl trageți afară atunci când doriți să îl înlăturați – nu este utilizat niciun fel de mecanism.

Acest model este, de obicei, folosit într-un dispozitiv ce poate fi deschis la introducerea / înlăturarea cardului SIM, iar suportul poate fi, așadar, amplasat oriunde pe PCB. Bineînțeles, în așa fel încât să putem introduce cardul, care are 12mm lungime, în orificiul suportului. Astfel, slotul de inserție nu este blocat de alte componente.

6. Model cu balama 115V-AD00

Șapte variante de suporturi pentru carduri NanoSIM
Această soluție este proiectată pentru aplicații industriale solicitante. Plaja temperaturii de funcționare este de la - 40°C la +105°C.

Acest model are o carcasă metalică cu balamale (ușă), care este prevăzută și cu blocaj împotriva eliberării accidentale. Slotul a trecut de teste riguroase privind șocurile și vibrațiile. În timpul dezvoltării, s-a pus accent pe durabilitate și rezistență, așadar acesta este adecvat și pentru utilizarea în vehiculele în mișcare.

7. Și, dat fiind că există șapte minuni ale lumii, avem și noi un al șaptelea model, bonus, de suporturi nanoSIM pe care nu le veți găsi nici măcar pe website-ul producătorului.

Șapte variante de suporturi pentru carduri NanoSIM
Dar noi îl includem în stocul nostru. Are în mod oficial statutul "În curând".

Este un model simplu (deschis), ușor, de tip push-pull NSIM002-A.

Suporturile pentru carduri SIM nu sunt standardizate la nivel de industrie, așadar produsele fiecărui producător diferă întotdeauna în anumite aspecte, mici dar extrem de importante pentru proiectant. Este foarte important să alegeți de la început o soluție care să fie funcțională, fiabilă și, mai ales dat fiind trendul curent al alocării, disponibilă.

Noi suntem siguri că soluțiile de la producătorul ATTEND îndeplinesc aceste criterii, iar îndelungata noastră colaborare cu această firmă vă va asigura un somn liniștit și satisfacție la locul de muncă.

Dacă aveți întrebări, nu ezitați să ne contactați la info@soselectronic.ro.