Cookie-urile ne ajută să vă furnizăm servicii. Utilizând serviciile noastre, sunteţi de acord cu utilizarea cookie-urilor. OK Mai multe informaţii
BEL STEWART

Interfaţă de comunicare M-Bus la Ethernet - EthMBus-5


Introducem un convertor modern de comunicare conceput pentru a conecta dispozitive cu magistrala M-Bus la rețeaua Ethernet LAN folosind un convertor serial x port.


Utilizare
Modulul de interfaţă este utilizat în industrie şi automatizări pentru achiziţia de date de la contoare de energie termică, debitmetre, contoare de energie electrică, etc. Suportă o conectare a 1-5 dispozitive auxiliare M-Bus şi un bus cu dispozitive conectate poate ajunge la o lungime de câteva sute de metri, în funcţie de calitatea conectării, viteza de comunicare şi protecţiile suplimentare. Conectarea modulului de interfaţă la o aplicaţie PC poate fi efectuată printr-un port COM virtual sau direct printr-o conexiune TCP/IP. Conectarea printr-un port virtual în serie este potrivită pentru versiunile mai vechi ale programelor, adecvate doar pentru o interfaţă de comunicare în serie. Configurarea modulului de interfaţă este posibilă printr-o interfaţă web protejată prin parolă.

Caracteristici principale
Construcţia modulului de interfaţă se fundamentează pe experienţa practică de implementare a interfeţelor de comunicare într-un mediu industrial. Pentru a obţine o fiabilitate şi o imunitate ridicate, modulul este prevăzut cu o protecţie excelentă împotriva supratensiunilor. Portul M-Bus este rezistent la scurtcircuite continue, supraîncărcări şi conţine un fitru care sporeşte rezistenţa comunicării la tulbulenţe. Portul M-Bus este prevăzut cu o izolare electrică galvanică precum şi cu o izolare faţă de interfaţa Ethernet pentru a asigura o imunitate ridicată împotriva supratensiunii şi pentru a preveni formarea de bucle de masă. Aveţi la dispoziţie o gamă extinsă de alimentări cu curent continuu şi alternativ iar portul de alimentare este prevăzut cu o protecţie împotriva supratensiunii precum şi cu o siguranţă electrică PTC cu auto-resetare. Modulul este integrat într-o carcasă robustă din aluminiu cu posibilitatea de montare pe o şină DIN de 35 mm. Conectarea cu cabluri prin conectori plug-in asigură o montare şi o înlocuire uşoare. Status-urile de operare sunt indicate prin şase LED-uri pentru o detectare rapidă a status-ului modulului, a operării şi a eventualelor erori de comunicare. Dioda LED „supraîncărcare/scurtcircuit” este prevăzută cu două status-uri de bază M-bus pentru detectarea erorilor de conectare. Scurtcircuitul este indicat printr-o lumină continuă iar supraîncărcarea prin licărire.


Garanţia calităţii, referinţe
● Certificare EMC într-un laborator acreditat, pentru mediu industrial cu o testare riguroasă a imunităţii.
● Proiectare şi structură precise realizate în baza unei experienţe practice considerabile şi o operare pe termen lung a multor module de interfaţă în conditii solicitante ale clienţilor din Republica Cehă şi Slovacia.
● Fiecare interfaţă este supusă pe durata procesului de producţie unei serii de teste electrice şi unui test final de funcţionalitate.

Specificaţii principale ale modulului de interfaţă EthMBus-5
Numărul de dispozitive M-Bus ce pot fi conectate : 1 - 5 dispozitive auxiliare
Rata de transfer : 300 - 9600 bps
Protecţie împotriva supratensiunii : port M-Bus, alimentare electrică
Siguranţă electrică : port M-Bus, alimentare electrică
Izolare galvanică a portului M-Bus de alimentarea electrică şi Ethernet
Tensiune electrică : DC 10-33V, AC 12-24V
Consumul de energie : 1,7 la 3W în funcţie de sarcină
Temperatura de operare : -40°C to 60°C
Dimensiuni : 33 x 57 x 106mm

Pentru orice alte informaţii suplimentare, accesaţi pagina de internet a producătorului:

Avantaje/Caracteristici:

  • Conectare la 5 dispozitive auxiliare M-Bus
  • 100/10 Mbps Ethernet
  • Transferul telegramelor TCP sau UDP
  • Inferfaţă web uşor de configurat
  • Gamă largă de alimentări cu curent continuu sau alternativ
  • Protecţii, siguranţe şi filtre ce asigură o imunitate ridicată a întregii interfeţe la supratensiuni şi tulburenţe
  • Versiuni de module cu interfaţă RS232/RS485 la M-Bus
Raportaţi o defecţiune

Doriți să schimbați ceva? Ați dat peste vreo eroare? Sau aveți vreun comentariu interesant? Împărtășiți-l cu noi. Comentariile valoroase vor fi recompensate. Aveți nevoie doar de a descrie eroarea sau un comentariu și sǎ furnizați datele dumneavoastră de contact. Vǎ mulțumim

Detalii de contact