Fără șuruburi, fără drame
Punctul forte al Euroclamp sunt blocurile terminale cu șurub, însă recent au lansat noile terminale cu arc. Noi am inclus seria MPM1 cu pitch de 3,5, respectiv 3,81mm, în stocul nostru.

Nu este vorba doar despre a nu trebui să strângi un șurub; dacă folosiți un cablu solid sau un cablu torsadat cu manșon de cuplare, tot ceea ce trebuie să faceți este să împingeți cablul în terminal la conectare (cealaltă mână poate rămâne în buzunar). Acest lucru funcționează datorită faptului că se folosește sistemul "arc de tip push-in". Instrumentul ar trebui folosit doar atunci când conductorul este eliberat sau la conectarea unui cablu torsadat (fără manșon).

Dacă în cazul terminalelor cu șurub conductorul este întotdeauna perpendicular pe șurub, în cazul terminalelor cu arc, unealta (de obicei o șurubelniță cu cap plat) va fi întotdeauna paralelă cu conductorul, ceea ce poate reprezenta un avantaj sau, în anumite cazuri, singura opțiune.

Blocul terminal are 2 pini per pol, ce contribuie la un nivel mai ridicat de stabilitate pe circuitul imprimat. În plus, versiunea SMD are 2 piciorușe de poziționare din plastic la ambele capete, pentru o amplasare precisă pe PCB înainte de lipire. Excepție face versiunea IV - "oblică", ce are un singur pin per pol, însă "aripile” de pe partea laterală a corpului contribuie la stabilitatea circuitului imprimat.

Așadar, dacă vă numărați printre dornici de viteză și eficiență la locul de muncă, încercați blocurile terminale din seria MPM1. În cazul nu vă place culoarea verde, vi le putem oferi în alte șase culori. Sau, dacă doriți să le folosiți la o tensiune mai mare decât cea nominală, vă putem asigura versiuni în care fiecare al doilea contact este omis. Astfel puteți obține până la 450V.

Vă răspundem cu plăcere la orice alte întrebări la info@soselectronic.ro