Euroclamp a lansat terminalele fără șurub din Seria SHM încă din 2010. De-a lungul timpului, producătorul a recunoscut că datorită designului slim, grosimea peretelui conectorului era prea mică și duce, ocazional la rupturi, în cazul utilizărilor mai brutale.

Așadar, în 2014, Euroclamp a înlocuit această serie cu un design mai robust – seria SHMxx-3,5-P/F (P și F reflectă poziția butonului, sub sau deasupra cablului). Această serie are, de asemenea, spațiu pentru marcarea polilor individuali – folosind stickere, printare inkjet sau cu laser, în funcție de cerințele clientului. Nu exista riscul de rupere, iar carcasa conectorului rezistă la forța brutală a electricienilor aflați în grabă. De asemenea, această serie poate duce mai mult – până la 11 Amperi și este încă disponibilă în stocul nostru.

Cu toate acestea, nu există suficient spațiu pe planeta asta, iar clienții și-au dorit din nou conectori cu un format mai compact. Euroclamp a decis, așadar, să optimizeze grosimea pereților și a început producția noii generații de conectori SHMxx-3,5-E. În plus, ei au extins familia cu încă două serii. Seria SHMxx-3,5-E-K, cu flanșă pentru fixarea contrapărții cu șurub și piuliță. Și seria SHMxx-3,5-D, o versiune cu rând dublu, pentru economisirea suplimentară a spațiului.

În ceea ce privește tehnologia, acestea sunt conectoare cu arcuri, cu apăsare. Asta înseamnă că un conductor solid și firele torsadate cu manșon la capăt pot fi pur și simplu împinse în conector. Iar butonul de acționare trebuie folosit la eliberarea firului sau în cazul lucrului cu cabluri torsadate. Aici discutăm doar despre cabluri cu pitch de 3.5mm, însă tot ceea ce am menționat se aplică și unui pitch de 3.81mm. Și, bineînțeles, toți conectorii din seria PVxx-3,5 sunt adecvați ca și contraparte.

De ce ne place Euroclamp? Atunci când ai nevoie de o personalizare mică de la o companie mare, ei pretind achiziționarea unor cantități foarte mari. Însă dacă ai nevoie o mică ajustare de la Euroclamp, ei sunt dispuși să te ajute chiar și pentru cantități mai mici. Cantitatea minimă depinde, bineînțeles, de nivelul ajustărilor, așadar aceste situații sunt tratate individual. Vă invităm să ne sunați, iar noi vom face tot posibilul să vă ajutăm.

Dacă sunteți interesate de acestea, sau de oricare alte produse Euroclamp, ne-ar face plăcere să vă ajutăm la info@soselectronic.ro.
În cazul în care aveți nevoie de un sfat tehnic, contactați-ne la euroclamp@soselectronic.com.