De multe ori ne aflăm în situația de a efectua o măsurătoare la cutia de distribuție, dar de a avea totuși nevoie de libertate de mișcare, de exemplu pentru a accesa elementele de control. Multimetrul FLUKE 233 cu display detașabil și transmisie wireless este gândit pentru astfel de situații.

Instrumentele de măsurare FLUKE sunt considerate a fi printre cele mai bune și pot fi găsite aproape oriunde. Fie că vorbim de testere simple, folosite în activitățile casnice, sau de echipamente de laborator complexe. Profesioniștii care se bazează pe echipamente precise și de calitate pentru efectuarea reparațiilor zilnice asupra mașinilor și echipamentelor le apreciază, de asemenea, caracteristicile.

Multimetrul Fluke 233 este unul dintre aceste dispozitive. La prima vedere, este un instrument comun de măsurare, dar dacă vă veți uita mai bine, veți descoperi display-ul detașabil, care reprezintă avantajul său principal. Acest display are o conexiune fără fir la bază, pe o distanță de până la 10m (poate chiar și mai mult, în cazul în care condițiile sunt favorabile). Acest lucru vă permite să îl păstrați la îndemână, astfel încât să puteți urmări valoarea măsurată fără a vă afla la punctul de măsurare. Această caracteristică poate fi folositoare și la repararea mașinăriilor mai mari, de exemplu atunci când trebuie să o acționați în timpul măsurătorii, însă controalele se află într-o locație diferită. Cel mai probabil fiecare tehnician s-a aflat într-o situație în care ar fi apreciat un astfel de dispozitiv.

Display-ul detașabil include, de asemenea, mai multe butoane utile. O funcție foarte utilă este blocarea valorii curente, pe care o puteți activa apăsând pe butonul REȚINE. Mai apoi, puteți folosi aceste butoane pentru a afișa valoarea maximă, minimă sau medie măsurată, pentru a stabili intervalul de măsurare și, nu în ultimul rând, pentru a aprinde lumina de fundal a display-ului, pe care cu siguranță o veți aprecia în caz de vizibilitate redusă.

O altă caracteristică importantă a acestui dispozitiv este suportul True-RMS. Mulțumită acestei funcții, veți putea măsura valoarea curentă efectivă indiferent de forma cantității măsurate. Această funcție este ideală atunci când măsurăm curenți sau tensiuni pe motoare controlate de convertoare de frecvență, caz în care un multimetru convențional, fără această funcție, ar oferi o valoare semnificativ distorsionată. Acesta este, bineînțeles, doar unul dintre cazurile de utilizare. Suportul true-rms are ca rezultat măsurarea precisă a tuturor semnalelor non-sinusoidale.

Bineînțeles, instrumentul oferă posibilitatea de măsurare a tensiunii AC/DC, rezistenței, capacității, temperaturii (prin intermediul senzorului furnizat), a frecvenței, curentului în AC/DC, de testare a diodei și de testare a continuității. Valorile măsurate sunt selectate de un selector rotativ la fel ca în cazul oricărui alt multimetru, cu posibilitatea de a porni fie ajustarea automată, fie ajustarea manuală a intervalului. Setarea manuală a intervalului este adecvată pentru citirea convenabilă a valorii, deoarece intervalurile nu sunt modificate până când valoarea nu este stabilă. Acest lucru poate elimina citirea eronată a valorilor măsurate și, în același timp, poate grăbi procesul de măsurare.

În ceea ce privește design-ul mecanic, după cum ne-am obișnuit cu acest brand, este robust, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la accidentele minore, cum ar fi căderea de pe o masă. În plus, mulțumită suprafeței sale cauciucate, este ușor de ținut în mână și nu are tendința de a aluneca.
De asemenea, pentru o varietate de măsurători, probabil veți fi interesat de numărul mare de accesorii opționale, cum ar fi balamalele magnetice ToolPak și diferitele tipuri vârfuri și cleme de măsurare.

Atât display-ul cât și baza sunt alimentate cu baterii AA. Display–ul este echipat cu două unități, iar baza cu trei unități de astfel de baterii. În plus, spre deosebire de alte dispozitive care necesită înlocuirea bateriilor, acest multimetru nu necesită a fi dezasamblat, așa că nu veți avea nevoie de acea șurubelniță care nu e niciodată la îndemână atunci când aveți nevoie de ea.

În final, le recomandăm acest dispozitiv tuturor celor care caută un dispozitiv de măsurare de bună calitate, cu funcții simple și clare.

În cazul în care sunteți interesat de alte produse FLUKE, sau aveți nevoie de mai multe informații, ne-ar face plăcere să vă ajutăm la sales@soselectronic.com