Conectorii circulari M12 de la Hirschmann sunt mai ales utili în aplicații de automatizare care implică senzori și actuatori. Actuatorii sunt utilizați în controlul pieselor în mișcare ale unui sistem.

Sistemele de siguranță împotriva avariilor pentru acești conectori sunt excelente. Conectorii M12 de la Hirschmann sunt oferiți în versiune cu unghi de 180˚ și de 90˚, cu presetupe PG7 sau PG9 cu 4 sau 5 configurări de pini. Sunt disponibile mufe și prize M12 atât mamă cât și tată. Ca și alți conectori M12, aceste mufe și prize sunt caracterizate prin filetul lor de împerechere M12.

Conectorii M12 Hirschmann, cunoscuți și drept seria de conectori E-Series, au o carcasă din poliamidă cu contacți din aramă. Poliamida este concepută pentru a fi durabilă, astfel încât să reziste la stresul aferent utilizării industriale. Reducerea stresului se obține, în general, prin utilizarea unei cuști de prindere. Dimensiunile PG7 suportă cablu de la 4 până la 6 mm, în timp ce intrările de cablu ale PG9 pot suporta cablu de la 6 până la 8 mm.

Și pentru a asigura o durată de viață deosebit de lungă, conectorii circulari Hirschmann sunt protejați împotriva prafului și umezelii și sunt rezistenți la multe uleiuri și substanțe chimice. Designul ergonomic al E-series face manipularea simplă și rapidă. Drept rezultat, conectarea tehnologiei senzorilor și a elementelor de acționare în sistemele de automatizare, precum instalarea automată a instrumentelor și echipamentelor, poate fi efectuată repede și facil.

Designul previne deșurubarea accidentală a piuliței de cuplare. Acest lucru asigură un avantaj suplimentar în ceea ce privește siguranța, pentru toate domeniile de aplicare ce fac obiectul unor vibrații de înaltă intensitate, de exemplu în cazul benzilor transportoare și a preselor automate.
Cele mai populare tipuri de conectori sunt disponibile direct din stocul nostru, însă toți ceilalți conectori Hirschmann sunt disponibili la cerere, incluzând asambluri cu conectori și cabluri de diferite lungimi.

În cazul în care aveți nevoie de mai multe informații cu privire la produsele Hirschmann, nu ezitați să ne contactați la info@soselectronic.ro