Promovarea unor LED-uri cu luminozitate relativ redusă (la prima vedere) este relativ ciudată, atunci când lumina lor este neobișnuit de violet – aproape invizibilă și mai mult, sunt relativ scumpe. Atunci de ce sunt ele atât de interesante? Probabil ați ghicit deja răspunsul – spectrul principal al acestor LED-uri se află în zona UV invizibilă.

Există multe aplicații în care se folosește lumina UV. Să menționăm câteva: detectarea banilor falsificați, întărirea materialelor sensibile la UV, verificarea materialelor utilizate (de exemplu lacurile transparente cu detector cu raze UV), etc.

Kingbright oferă două serii de LED-uri UV în pachete SMT:

KTS-2012 - LED-uri de mică putere cu un curent maxim admis de 30 mA într-un pachet SMT cu dimensiunea de 2,0x1,2mm.

KTD-3534 - LED-uri de mare putere cu un curent maxim admis de 500mA (cca 1.7W) într-un pachet SMT cu dimensiunea de 3,5x3,4mm.

Ambele serii sunt disponibile în mai multe variante, în funcție de lungimea de undă dominantă - 365, 375, 385, 395 și 405nm. Spectrul de lumină emis este relativ îngust – lățimea sa fiind de numai aproximativ 10nm pentru o descreștere de 50% a luminii. Așadar, acestea sunt surse de lumină UV veridice, nu numai o sursă de lumină albastră cu o mică fracțiune de lumină UV.

O energie mai mare a fotonilor de lumină UV necesită o tensiune mai mare a LED-urilor decât este necesară pentru LED-urile cu lumină albă (care sunt de fapt LED-uri albastre cu o conversie în spectrul alb), ce pleacă de la 3.4 până la 3.9V.

Prețurile pentru aceste game de LED-uri UV pleacă de la aproximativ 0.50 la 7 Euro/pc în funcție de lungimea de undă dominantă; versiunile 365nm sunt cele mai scumpe. La cerere, vă putem furniza mostre pentru dezvoltare precum și materiale pentru producție.

În cazul în care aveți nevoie de mai multe informații cu privire la noile serii de LED-uri UV sau sunteți interesat de alte produse de la KINGBRIGHT, nu ezitați să ne contactați la sales@soselectronic.com