Bineînțeles, producerea unui LED cu înălțime zero este cel mai probabil un lucru nerealist, luând în considerare statutul fizic actual și experiența 34D a lumii. Cu toate acestea, este totuși posibil să ne îndeplini țelul de a păstra LED-ul în interiorul PCB-ului – prin mai sus menționata instalare „inversă“ ne referim la instalarea pe partea din spate a unui PCB. În acest caz există, bineînțeles, o deschizătură cu o dimensiune adecvată în partea posterioară a PCB-ului.

La ce ne folosește?

Pe scurt, PCB-ul se conectează la LED în partea din spate a PCB-ului. În partea de sus, unde se aprinde LED-ul, veți avea o mână liberă pentru a așeza celelalte componente. În cazul în care pe piață există numai LED-uri cu o înălțime de 0,2mm, poate părea inutil, însă uneori chiar și acei 0,2mm contează. Se poate spune că practic, un astfel de ansamblu nu afectează deloc partea superioară a PCB-ului, cu excepția faptului că este nevoie să aveți o gaură în PCB pentru corpul LED-ului.

În felul acesta, puteți crea panouri extrem de subțiri cu lumină de fundal și chiar folosi LED-uri pentru a lumina componentele care nu fuseseră proiectate / aranajte pentru iluminat de fundal (comutatoare, …). Un alt avantaj al unui astfel de montaj este faptul că nici măcar LED-urile instalate extrem de aproape unele de celelalte nu interferează unele cu celelalte. Ca rezultat, de exemplu, prin lipirea unui astfel de PCB la un panou semi-transparent, puteți obține un panou de semnalizare ieftin și de foarte bună calitate, fără scăpări de lumină către segmentele apropiate.

Seria KPTR-3216 destinată instalării „cu susul în jos“ este deja ambalată (bandă și bobină) în poziție opusă pentru a o face gata de utilizare în ansambluri.

Seria KPTR-3216 conține 15 tipuri, în toate culorile comune (cu excepția albului).

Prețul aproximat pentru majoritatea modelelor este de 4-8 Eur / 100 buc. În cazul unui interes serios, vă putem furniza mostre pentru dezvoltare, precum și stocuri stabile pentru producție.

În cazul în care aveți nevoie de mai multe informații sau sunteți interesat de alte produse KINGBRIGHT, vă rugăm să ne contactați la info@soselectronic.ro