Cookie-urile ne ajută să vă furnizăm servicii. Utilizând serviciile noastre, sunteţi de acord cu utilizarea cookie-urilor. OK Mai multe informaţii
KONTAKT CHEMIE

Dezlipiţi profesional cu tresele cu flux NO-CLEAN

Tresa de dezlipire este de o utilitate nepreţuită la lucru şi pentru reparaţii.

Oricine a încercat să desprindă un aliaj de lipit de pe un pad cu ajutorul unei trese absorbante va confirma probabil faptul că un astfel de instrument face parte din dotarea obligatorie a unui profesionist dar şi a amatorilor. Care este farmecul unei trese de dezlipit? În primul rând, acela că poate să absoarbă aproape tot aliajul de lipit dintr-un loc, făcând astfel ca celelalte componente să fie foarte uşor de desfăcut. Desigur, pompa de mână (pneumatică) are rolul ei, mai ales atunci când lucraţi cu componente mai mari, dar în comparaţie cu tresa de dezlipit este ca mătura pe lângă un aspirator.

De obicei, o tresă de dezlipit de bună calitate poate să absoarbă aliajul de lipit atât de bine încât pe placa de circuite imprimate va rămâne doar un strat microscopic de aliaj – ca şi cum placa ar fi nouă şi nefolosită. Este foarte avantajoasă, chiar şi la repararea manuală a componentelor cu montare la suprafaţă (SMT), deoarece este de preferat ca acele componente să stea direct pe o placă – nu pieziş pe un strat gros de aliaj care ar produce tensiune mecanică şi chiar defectarea vreunei componente (mai ales la condensatoarele tip SMT).

Pentru ca o tresă de dezlipit să funcţioneze bine, aceasta trebuie să fie fabricată din fire de cupru fine (fără reziduuri de ulei şi altele similare) şi trebuie să fie îmbibată cu un flux de bună calitate. De obicei tresele ieftine conţin numai un flux pe bază de colofoniu, dar cele bune sunt pe bază de flux sintetic, care produce mai puţin fum.

O noutate în portofoliul nostru vine de la firma CRC Industries - tresa SOLDABSORB. Avem trese Soldabsorb cu lăţimea de 1,5 şi de 2,5mm, ambalate în blistere de câte 2 bucăţi (preţul este pentru 2 bucăţi). Soldabsorb reprezintă calitatea superioară din acest segment şi este fabricată din fire subţiri de cupru pur, îmbibate cu flux sintetic NO-CLEAN, ceea ce înseamnă că reziduurile de flux sunt ne-conductoare şi ne-corozive şi că pot rămâne pe circuitele imprimate. Firele foarte subţiri sporesc capacitatea de absorbţie.

Tresa absorbantă este foarte uşor de folosit, din 4 paşi:

● aplicaţi tresa Soldabsorb pe îmbinarea lipită

● aplicaţi vârful ciocanului de lipit pe tresă şi menţineţi puţin

● aplicaţi vârful ciocanului de lipit pe tresă şi menţineţi puţin

● aplicaţi vârful ciocanului de lipit pe tresă şi menţineţi puţin * dacă îmbinarea conţine o cantitate mare de aliaj, poate fi nevoie să tăiaţi capătul folosit al tresei (2-5mm) şi să repetaţi operaţiunea

În practică, este bine să reglaţi temperatura ciocanului de lipit pentru a fi un pic mai mare decât e nevoie de obicei pentru un anumit pad şi, eventual, să folosiţi un vârf de lipit mai gros. În cazuri deosebit de dificile e bine să aplicaţi o cantitate mică de aliaj nou pe vârful de lipit, care să diminueze capacitatea de absorbţie a unei trese, dar va îmbunătăţi în mod semnificativ transferul de căldură de la vârful de lipit prin tresă pe placa de circuite imprimate, îmbunătăţind şi accelerând astfel absorbţia. Înainte de a folosi altă tresă, este suficient doar să tăiaţi capătul tresei (câţiva mm) plin de aliaj.
În fine, trebuie menţionat că, după dezlipire, e bine să aplicaţi o cantitate mică de aliaj de lipit pe vârful de lipit, pentru a-l feri de oxidare.

Mai multe detalii sunt oferite în fişa de date Soldabsorb.
Dacă vă interesează, vă rugăm să ne contactaţi pe adresa info@soselectronic.com.

Avantaje/ Caracteristici:

  • Instrument eficient de absorbire a aliajului de lipit de pe circuitele imprimate
  • Ajutor nepreţuit la lucru sau pentru reparaţii
  • Fabricată din fire subţiri de cupru pur
  • Flux sintetic „No-clean“
  • Ambalată în blister a 2 bucăţi
  • În stoc cu lăţimile de 1,5 şi de 2,5mm

Produse suplimentare
image tip / amabil / descriere Comanda nr. producător pe stoc Stoc extern Preț/buc. excl. TVA
Soldabsorb 1,5Mx1,5 KONTAKT CHEMIE Soldabsorb 1,5Mx1,5

Desoldering Braid with No-Clean flux 2pcs.

Mai multe informaţii: SOLDABSORB_NO_CLEAN....

Diverse instrumente de lipit

154505
S

KONTAKT CHEMIE

pe stoc 44 buc.
-

1 buc.+ 32,1000 RON

Soldabsorb 1,5Mx2,5 KONTAKT CHEMIE Soldabsorb 1,5Mx2,5

Desoldering Braid with No-Clean flux 2pcs.

Mai multe informaţii: SOLDABSORB_NO_CLEAN....

Diverse instrumente de lipit

154511
S

KONTAKT CHEMIE

pe stoc 13 buc.
-

1 buc.+ 37,4000 RON

Soldabsorb 1,5M0,8 KONTAKT CHEMIE Soldabsorb 1,5M0,8

Desoldering Braid with No-Clean flux 2pcs.

Mai multe informaţii: SOLDABSORB_NO_CLEAN....

Diverse instrumente de lipit

154493
O

KONTAKT CHEMIE

La cerere
-
Soldabsorb 10Mx1,5 KONTAKT CHEMIE Soldabsorb 10Mx1,5

Tresa absorbanta cositor 1,5mm / 10m

Mai multe informaţii: SOLDABSORB_NO_CLEAN....

Diverse instrumente de lipit

154514
O

KONTAKT CHEMIE

La cerere
-
Soldabsorb 10Mx2,5 KONTAKT CHEMIE Soldabsorb 10Mx2,5

Tresa absorbanta cositor 2,5mm / 10m

Mai multe informaţii: SOLDABSORB_NO_CLEAN....

Diverse instrumente de lipit

154513
O

KONTAKT CHEMIE

La cerere
-

webdesign © bart.sk

Raportaţi o defecţiune

Doriți să schimbați ceva? Ați dat peste vreo eroare? Sau aveți vreun comentariu interesant? Împărtășiți-l cu noi. Comentariile valoroase vor fi recompensate. Aveți nevoie doar de a descrie eroarea sau un comentariu și sǎ furnizați datele dumneavoastră de contact. Vǎ mulțumim

Detalii de contact