Două soluții pentru transmisia de putere și semnal cu conectorii Neutrik XLR

Din experiența dezvoltatorului: știați că puteți folosii conectorii audio Neutrik și în domeniul transmiterii de date și semnal? Mulțumită designului de înaltă calitate și duratei de viață de peste 1000 de conexiuni și accesorii, veți obține o soluție funcțională și atractivă pentru dispozitivul dumneavoastră. (timp de lectură: 3 min)

În acest articol veți învăța cum să alegeți conectorii de date adecvați și să rezolvați problema interconectării elementelor individuale ale dispozitivului, astfel încât să fie îndeplinite nu doar cerințele de funcționalitate, dar și cele de design. Neutrik a pregătit două opțiuni de soluții complete cu conectori XLR, care sunt personal recomandate de către František Ďuríšek, specialist în produse la SOS electronic. 

Două soluții pentru transmisia de putere și semnal cu conectorii Neutrik XLR

Avantajele principale ale conectorilor Neutrik XLR:

 • construcție robustă și fiabilă, durată de viață de peste 1000 de conexiuni
 • transmisie de putere de până la 50V/10A și de date prin intermediul unei linii diferențiale cu un conector
 • gamă bogată de accesorii - diferite tipuri de adâncimi de culoare pe partea laterală a cablului și a carcasei, precum și pe cadre și a capace
 • Alegerea conectorului cu protecție IP65

Cum rezolvăm problema conectării a două dispozitive astfel încât să satisfacem atât cerințele funcționale cât și cele de design ale aplicației? 

Cu siguranță veți fi de acord cu mine că unul dintre punctele cheie în proiectarea unui dispozitiv este a găsi o soluție adecvată pentru conectarea mediului intern aflat în interiorul carcasei cu mediul extern. 

În calitate de dezvoltator, am avut deseori bătăi de cap în încercarea de a găsi soluția optimă pentru proiectele la care lucram. Mi s-a întâmplat ca dintr-un număr imens de conectori pur și simplu să nu pot găsi soluția corectă de care aveam nevoie. 

De-a lungul multor ani de practică, soluția oferită de conectorii XLR de la Neutrik s-a dovedit, în mod surprinzător, cea mai bună alegere. Acest producător este recunoscut mai ales în domeniul tehnologiei audio, însă mulțumită multiplelor avantaje asigurate de produsele sale, precum și gamei variate de accesorii practice, conectorii Neutrik pot fi folosiți și în tehnologia sistemelor de iluminat și diferite alte domenii industriale. 

Exemple ale utilizării conectorilor Neutrik XLR pentru conectarea dispozitivelor în practică

Pentru a simplifica lucrurile, voi explica posibilitățile de utilizare a conectorilor Neutrik XLR printr-un exemplu simplu și comun. 

În următoarea aplicație, vreau să transfer putere și date folosind un singur conector, ideal cu o durată lungă de viață, date fiind cerințele dispozitivului. Conectorul XLR cu 4 pini de la Neutrik este ideal pentru acest caz. Voi folosi 2 pini ca sursă de alimentare, corpul conectorului pentru ecranare și ceilalți 2 pini pentru transmisia de date. Dacă folosesc o pereche răsucită, pot comunica prin magistrala CAN sau RS485 sau, fără pereche răsucită, voi comunica în duplex prin RS232.  

În afară de aspectul funcțional, trebuie să găsesc o soluție cuprinzătoare, luând în considerare fie o operațiune simplă și practică, fie un serviciu ulterior, fără a neglija aspectul general al conexiunii din dispozitiv.  

Soluția nr. 1: Conector de până la 10 A și 50 V.

Astfel, atunci când am nevoie să transfer curent de până la 10A la o tensiune de până la 50V, pot alege conectorul NC4MD-LX . Voi alege, de asemenea, un cadru de cauciuc SCDP-0, care are și rolul de a sigila. Inelele distanțiere sunt, de asemenea, parte a acestui cadru, împiedicând deformarea acestuia la strângerea șuruburilor. Dat fiind faptul că acest conector are contacte de lipire pe cablu, voi folosi un capac SCDR pentru a le acoperi.

obr2806_pdebe1a17835a.jpg

Voi folosi conectorul NC4FXX ca un corespondent adecvat al cablului și inelul pentru diferențiere XXCR pentru o marcare practică, sub care pot adăuga chiar și propria inscripție.
În cazul în care doresc să folosesc mai mulți conectori pentru dispozitiv, îi pot distinge cu un inel pentru diferențiere colorat, de exemplu, XXR-2, de culoare roșie, sau XXR-6 de culoare albastră, sau cu una dintre celelalte 8 culori. 

obr2806_pfa9c5fda6d75.jpg

Conexiunea rezultată arată astfel. Nu numai că îndeplinește toate cerințele funcționale ale dispozitivului, dar, de asemenea, arată cu adevărat atractiv. Prin utilizarea conectorilor și a accesoriilor practice de la un singur producător, nu numai că voi obține o soluție completă, dar voi economisi, de asemenea, foarte mult timp și bani în timpul dezvoltării ulterioare. 

obr2806_p42c6b1cdebfc.jpg

obr2806_p96c785c81836.jpg


Soluția nr.2: Conector lipit pe PCB și curent de până la 6A

În cazul în care conectorul este lipit direct pe placa cu circuite imprimate și, de asemenea, un curent de până la 6A este suficient pentru dispozitivul meu, conectorul NC4MAH de la Neutrik ar putea fi o soluție adecvată. În acest caz, pot folosi fie un inel pentru diferențiere roșu pentru mufe ACRM- 2, fie varianta albastră, ACRM- 6, fie una dintre celelalte culori, ca element de design sau ca mod de diferențiere între mai mulți conectori. Cu toate acestea, în funcție de necesități și de soluția aleasă, voi folosi cu siguranță șuruburile de fixare A-SCREW-1-8, care au un filet special și care sunt foarte dificil de identificat. 

obr2806_p3d072974a8b6.jpg

Accesorii opționale pentru protecția împotriva prafului sau a apei

În cazul în care conectez ocazional un cablu la conector, așa cum se întâmplă în cazul unui conector de diagnosticare, voi folosi capace rezistente la praf sau chiar impermeabile. Producătorul le produce în diferite modele și cu diferite clasificări de protecție, cum ar fi SCD-W, SCDM, SCCD-W.

obr2806_p6440dafbc559.jpg

În cazul în care conectorii din dispozitiv necesită, de asemenea, o protecție IP65 sporită, atunci vă recomand conectorul NC5MDX-TOP (protecție reală în mediu exterior). Acești conectori sunt produși de Neutrik în versiuni cu 3 și 5 pini. 

obr2806_p4ad431ae50c8.jpg

Conexiunea rezultată în cazul unui conector lipit pe o placă cu circuite imprimate arată în felul următor.

obr2806_pfcbb94d42067.jpg

obr2806_p5e8676084408.jpg


Selectarea unui cablu de conexiune adecvat

O altă parte importantă a oricărei soluții este găsirea unui cablu de conexiune adecvat, care poate fi chiar mai dificil de selectat decât un conector adecvat.  

Pentru aplicația mea, am nevoie de un cablu combinat, realizat dintr-un cablu torsadat cu o secțiune transversală mică, cu o impedanță caracteristică de 120 Ohm pentru transmiterea datelor; pentru transmiterea energiei, am nevoie de un cablu torsadat cu o secțiune transversală mai mare, din cupru. Este avantajos dacă întregul cablu este ecranat. 

O soluție adecvată ar putea fi, de exemplu, un cablu cu perechi multiple cu 4 nuclee 3082A T5U500 de la Belden sau 0030937 de la LAPP. Pentru curenți mai mici, pot folosi un cablu cu 4 nuclee LIYCY 2x2x0,34 mm2 cu două perechi răsucite, tot de la producătorul LAPP. 

Gama de produse Neutrik - funcționalitate și design atractiv

Așa cum am menționat la începutul acestui articol, un conector de încredere joacă un rol cheie într-un dispozitiv. Conectorii Neutrik XLR pot fi utilizați în mod fiabil pentru transmiterea energiei și a datelor în mediul industrial, deoarece oferă mai multe avantaje în comparație cu alte mărci. Pot menționa, de exemplu, construcția robustă și durata de viață ce depășește 1000 de conexiuni. În plus, în gama Neutrik veți găsi o soluție completă pentru conectarea dispozitivelor într-un mediu industrial.

Având la dispoziție atât conectori cât și o gamă largă de accesorii de la un singur producător, veți obține nu doar o conexiune complet funcțională și atractivă pentru dispozitivul dvs., dar veți și economisi timp și bani în timpul dezvoltării.  

Pe site-ul nostru găsiți o gamă largă de produse Neutrik

Două soluții pentru transmisia de putere și semnal cu conectorii Neutrik XLR


În sfârșit puteți consulta lista componentelor pe care le-am folosit pentru a face propria noastră conexiune demo cu conectori Neutrik:


Sunteți interesat de mai multe informații privind produsele Neutrik, sau aveți nevoie de un sfat tehnic la alegerea produselor?
Sau poate că aveți o altă întrebare sau solicitare? Completați formularul următor, ne-ar face plăcere să vă ajutăm.

* Datele marcate cu asterisc (*) sunt obligatorii.

PDF Documents

Do not miss these articles

Vă plac articolele noastre? Dacă da, atunci nu ratați nici unul! Nu trebuie să vă faceți griji în privința modului de livrare. Ne vom ocupa noi de tot pentru dvs.

Principalele produse


NC4MD-LX NEUTRIK  
NC4MD-LX

Mufă XLR, tata 4P de panou, lipire, metal

Conectori pentru microfon

Comanda nr.: 263479
Producător: NEUTRIK
pe stoc 99 buc.
1 buc.+
2 buc.+
20 buc.+
50 buc.+
100 buc.+
27,80 RON
26,80 RON
22,60 RON
21,80 RON
20,80 RON
Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara

SCDP-0 NEUTRIK  
SCDP-0

Garnitura pentru D-forma conectori, negru

Conectori pentru microfon

Comanda nr.: 89580
Producător: NEUTRIK
pe stoc 5 buc.
1 buc.+
5 buc.+
30 buc.+
125 buc.+
16,00 RON
14,20 RON
12,90 RON
11,80 RON
Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara

SCDR NEUTRIK  
SCDR

Soft plastic Cover D-Size for the rear ends

Conectori pentru microfon

Comanda nr.: 136254
Producător: NEUTRIK
pe stoc 199 buc.
1 buc.+
2 buc.+
10 buc.+
50 buc.+
100 buc.+
10,70 RON
10,40 RON
9,27 RON
8,48 RON
8,14 RON
Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara

NC4FXX NEUTRIK  
NC4FXX

Connector XLR F 4P for Cable, Nickel, Silver Contacts

Conectori pentru microfon

Comanda nr.: 324068
Producător: NEUTRIK
pe stoc 96 buc.
1 buc.+
2 buc.+
10 buc.+
50 buc.+
100 buc.+
33,80 RON
31,40 RON
28,70 RON
26,70 RON
25,50 RON
Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara

XXCR NEUTRIK  
XXCR

Inel de diferentiere, transparent

Conectori pentru microfon

Comanda nr.: 264012
Producător: NEUTRIK
pe stoc 99 buc.
10 buc.+
20 buc.+
100 buc.+
400 buc.+
1700 buc.+
1,2200 RON
1,1800 RON
1,0500 RON
0,9760 RON
0,8880 RON
Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara

XXR-2 NEUTRIK  
XXR-2

Inel de diferentiere pentru etherCON, rosu

Conectori pentru telefon Western Modular

Comanda nr.: 264015
Producător: NEUTRIK
pe stoc 90 buc.
10 buc.+
20 buc.+
80 buc.+
420 buc.+
1670 buc.+
1,2200 RON
1,1800 RON
1,0600 RON
0,9710 RON
0,8880 RON
Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara

XXR-6 NEUTRIK  
XXR-6

Inel de diferentiere pentru etherCON, albastru

Conectori pentru telefon Western Modular

Comanda nr.: 264019
Producător: NEUTRIK
pe stoc 90 buc.
10 buc.+
20 buc.+
80 buc.+
420 buc.+
1670 buc.+
1,2200 RON
1,1800 RON
1,0600 RON
0,9710 RON
0,8880 RON
Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara

NC4MAH NEUTRIK  
NC4MAH

Mufă XLR, tata 4P de panou/PCB oriz., negru, împământat

Conectori pentru microfon

Comanda nr.: 58278
Producător: NEUTRIK
pe stoc 74 buc.
1 buc.+
5 buc.+
20 buc.+
100 buc.+
17,10 RON
15,20 RON
14,10 RON
13,00 RON
Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara

ACRM-2 NEUTRIK  
ACRM-2

Inel de diferentiere pentru mufă A și B, roșu

Conectori pentru telefon Western Modular

Comanda nr.: 262985
Producător: NEUTRIK
pe stoc 99 buc.
10 buc.+
20 buc.+
100 buc.+
400 buc.+
1700 buc.+
1,2000 RON
1,1600 RON
1,0300 RON
0,9560 RON
0,8680 RON
Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara

ACRM-6 NEUTRIK  
ACRM-6

Inel de diferentiere pentru mufă A și B, albastru

Conectori pentru telefon Western Modular

Comanda nr.: 262989
Producător: NEUTRIK
pe stoc 99 buc.
10 buc.+
20 buc.+
100 buc.+
400 buc.+
1700 buc.+
1,2000 RON
1,1600 RON
1,0300 RON
0,9560 RON
0,8680 RON
Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara

A-SCREW-1-8 NEUTRIK  
A-SCREW-1-8

Şurub 2,9x8mm pentru etherCON, negru

Conectori JACK

Comanda nr.: 86143
Producător: NEUTRIK
pe stoc 89 buc.
10 buc.+
20 buc.+
100 buc.+
500 buc.+
2200 buc.+
1,0000 RON
0,9120 RON
0,8140 RON
0,7450 RON
0,6770 RON
Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara

SCD-W NEUTRIK  
SCD-W

Rubber sealing Cover for XLR D-Series Male/speakON, ... IP65

Conectori pentru microfon

Comanda nr.: 324121
Producător: NEUTRIK
pe stoc 96 buc.
2 buc.+
4 buc.+
10 buc.+
90 buc.+
340 buc.+
5,93 RON
5,74 RON
5,49 RON
4,70 RON
4,41 RON
Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara

SCDM NEUTRIK  
SCDM

Capac de etanșare din cauciuc pentru Seria XLR D tată/conectori speakON

Conectori pentru microfon

Comanda nr.: 67344
Producător: NEUTRIK
pe stoc 72 buc.
3 buc.+
6 buc.+
20 buc.+
100 buc.+
500 buc.+
4,26 RON
4,12 RON
3,74 RON
3,43 RON
3,10 RON
Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara

SCCD-W NEUTRIK  
SCCD-W

Spring-loaded Cover for XLR/etherCON Series

Conectori pentru microfon

Comanda nr.: 236990
Producător: NEUTRIK
pe stoc 4 buc.
1 buc.+
5 buc.+
20 buc.+
78,90 RON
72,10 RON
67,70 RON
Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara

NC5MDX-TOP NEUTRIK  
NC5MDX-TOP

Connector XLR M 5P for Panel/Cable, Black, TRUE OUTDOOR PROTECTED IP65, Gold Contacts

Conectori pentru microfon

Comanda nr.: 324085
Producător: NEUTRIK
Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara
Obţine cotaţie de preţ

SCMDX-TOP NEUTRIK  
SCMDX-TOP

Sealing Cover for XLR TOP male Chassis NC3MDX-TOP and NC5MDX-TOP

Conectori pentru microfon

Comanda nr.: 324123
Producător: NEUTRIK
Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara
Obţine cotaţie de preţ
Vă exprimați acordul privind stocarea cookie-urilor?
Bun venit pe website-ul SOS electronic. Înainte de a pătrunde în lumea noastră online, am dori să vă cerem permisiunea de a ne stoca cookie-urile în browser-ul dumneavoastră. Consimțământul dumneavoastră ne v-a permite să asigurăm funcționarea fără eroare a website-ului, să măsurăm performanța acestuia și să monitorizăm informații statistice suplimentare. Mai mult decât atât, ne va permite să vă oferim produsele și serviciile noastre, într-o manieră cu adevărat personalizată. De asemenea, furnizăm cookie-uri către terțe părți. Dar stați fără grijă, sunteți în siguranță cu noi.
Funcționarea corectă a site-ului web
Controlul tehnic mai stabil
O ofertă mai bună de marketing

Mai multe informații privind cookie-urile
Mai multe informații privind procesarea datelor cu caracter personal