Modulul Ag5200 alimentează cu energie dispozitivele prin cablul Ethernet

PoE - Power over Ethernet (Alimentare prin Ethernet) nu mai este o noutate. Cu modulul Ag5200 şi dumneavoastră puteți utiliza această funcție şi elimina adaptorul de alimentare electrică.

Acesta este un articol arhivat și care a fost publicat în trecut 09.08.2013. Este posibil ca unele informații să nu mai fie de actualitate în raport cu evoluția tehnologică actuală. Vă rugăm să ne contactați în cazul în care sunteți interesat.
Utilizarea unui cablu Ethernet chiar şi pentru o alimentare electrică este cunoscută deja de mulți ani. Utilizarea unei conexiuni de date existente chiar şi pentru transmisia energiei este o posibilitate atractivă de a elimina multe adaptoare de alimentare şi de a putea controla consumul de putere, pe lângă alte multe avantaje.
După primele încercări ale anumitor companii, s-a acceptat un protocol standardizat la nivel International denumit IEEE 802.3af (12,95W) şi ulterior chiar 802.3at (25,5W). In ciuda faptului că acest sistem prezintă anumite dezavantaje, cum ar fi spre exemplu pierderile din firele relativ subțiri, avantajele unei disponibilități de alimentare electrică şi eliminarea multor prize şi adaptoare sunt semnificativ mai importante. De aceea, sistemele PoE au devenit un standard International pentru alimentarea electrică a multor dispozitive conectate la Ethernet. Exemple tipice ale utilizării PoE sunt telefoanele VoIP, camerele Ethernet, senzorii, dispozitivele de siguranță, ruterele…
Din acest motiv am adăugat în oferta noastră standard modului Ag5200 cu o putere maximă de până la 30W, permițând o implementare simplă a PoE într-un dispozitiv țintă. Ag5200 este un modul complet cu un convertor CC/CC de izolare şi o parte pentru o comunicare cu dispozitivul ce furnizează energia. Tensiunea de ieșire parțial reglabilă (12V), izolarea galvanică de 1500V şi numărul minim de componente externe necesare asigură implementarea fără efort în dispozitivul țintă. Protecția împotriva supraîncărcării, a scurtcircuitelor şi protecția termică garantează integrarea simplă în dispozitivul țintă. Un avantaj este faptul că convertorul CC/CC de o înaltă eficienţă funcționează într-o gamă vastă de tensiuni de intrare de la 37 la 57V.
Informații detaliate vă stau la dispoziție în broșura Ag5200, în fişa de date Ag5200 şi descrierea de baza a IEEE 802.3at.

Dacă sunteți interesați, vă rugăm să ne contactați la info@soselectronic.com.
Avantaje / Caracteristici:

 • Modul complet pentru alimentarea electrică a dispozitivelor prin Ethernet (PoE)
 • Putere de intrare de până la 30W
 • Conform IEEE 802.3 af & at
 • Convertor CC/CC de izolare extrem de eficient
 • Izolare de până la 1500V
 • Tensiune de ieșire 12V (parțial reglabilă)
 • Gama tensiunii de intrare de la 37 la 57 V
 • Număr minim de componente externe
 • Protecție împotriva supraîncărcării, a scurtcircuitelor şi protecție termică
 • Integrare simplă într-un dispozitiv țintă
 • Dimensiuni miniaturale (51 x 30 x 16mm)

Do not miss these articles

Vă plac articolele noastre? Dacă da, atunci nu ratați nici unul! Nu trebuie să vă faceți griji în privința modului de livrare. Ne vom ocupa noi de tot pentru dvs.

Raportaţi o defecţiune

Doriți să schimbați ceva? Ați dat peste vreo eroare? Sau aveți vreun comentariu interesant? Împărtășiți-l cu noi. Comentariile valoroase vor fi recompensate. Aveți nevoie doar de a descrie eroarea sau un comentariu și sǎ furnizați datele dumneavoastră de contact. Vǎ mulțumim

Detalii de contact

Cookie-urile ne ajută să vă furnizăm servicii. Utilizând serviciile noastre, sunteţi de acord cu utilizarea cookie-urilor.
OK Mai multe informaţii