de 28 de ani pe piață
Reprezentanțe în 7 țări
Clienți din mai mult de 100 de țări
Suport de la dezvoltare până la fabricație
BELDEN

Oare pot pinguinii să trăiască în deșert?

Industrial ethernetIndustrial cable

Nu prea. În mod similar, nici un cablu obișnuit de rețea nu poate supraviețui nedeteriorat într-un mediu industrial dur. Puteți preveni apariția costurilor secundare nedorite și asigura siguranța rețelei dumneavoastră instalând un cablu robust.

Mediile industriale sunt dure. Temperaturile variază de la căldură extremă la frig extrem, echipamentele creează vibrații puternice. Praful, apa și substanțele chimice fac situația cu atât mai rea. Dacă nu aveți un cablu adecvat, rețeaua dumneavoastră nu poate funcționa într-un mod corespunzător. Iar în lumea aceasta interconectată în care trăim, siguranța și fiabilitatea sunt foarte importante.

În mediul tradițional de birou, nu trebuie să vă bateți capul cu expunerea cablurilor la substanțe chimice abrazive, temperaturi extreme, vibrații puternice, apă sau alte lichide. Însă, situația este complet diferită în medii cu mașinării, automatizare și echipamente de fabricație în funcțiune.

Nici măcar cele mai bune sisteme Ethernet, comercializate pe piață (COTS) nu sunt concepute să funcționeze în aceste condiții pe o perioadă lungă de timp. Condițiile extreme necesită cabluri extrem de rezistente.

Luați în considerare, de exemplu, efectele nocive pe care aceste condiții de mediu le-ar putea avea asupra componentelor de rețea:

• Temperaturi extreme.
• Expunere la substanțe chimice.
• Radiații UV.
• Stres fizic / pericole.

Belden a efectuat teste extensive asupra cablurilor Ethernet în ceea ce privește rezistența la:
• Frecare
• Îndoire la rece
• Impactul temperaturilor scăzute
• Zdrobire
• Tăiere
• Temperaturi ridicate
• Rezistență la ulei
• Expunere la UV
• Funcționarea cu Fiabilitate Extremă

Textele extensive de laborator dovedesc faptul că aceste cabluri industriale de la Belden își mențin calitatea de transmisie chiar și în condiții de temperaturi extreme. În timp ce cablurile obișnuite se degradează semnificativ, cablul industrial Belden rămâne intact, atât pe exterior cât și pe interior. Belden garantează caracteristicile cablurilor sale pentru 10 ani.

Caracteristici obișnuite ale cablurilor industriale de Ethernet

Pe lângă protecția cu folie, prin împletire, sau o combinație a acestora, aceștia au îmbunătățit, de asemenea:

• Conformitatea / centricitatea perechilor
Cablurile de tip bonded-pair oferă rezistență pentru rigorile instalării folosind o tehnică de producție care fixează izolația perechilor de cabluri de-a lungul axelor lor longitudinale, astfel încât să nu apară goluri între perechile de conductori. În cazul unui cablu non-bonded-pair pot apărea goluri între perechi în timpul instalării (rezultând în diferențe de impedanță).

• Izolație
Majoritatea cablurilor industriale de Ethernet folosesc o izolație din poliolefină. Cu toate acestea, pentru temperaturi extreme se recomandă o izolație din etilenă propilenă fluorurată (FEP) și un manșon.

• Manșoane
Cablurile rezistente la ulei și la lumina soarelui au, de obicei, un manșon de clorura de polivinil (PVC). În cazul în care cablurile sunt expuse la umezeală, un agent de blocare a apei trebuie să facă parte din construcția cablului, împreună cu manșoane interioare și exterioare din polietilenă (PE), în cazul în care cablul este îngropat. Rezistența la gaz necesită un cablu cu manșon din FEP, în timp ce manșoanele LSZH sunt disponibile pentru medii unde există risc de fum / flăcări, pentru a evita toxicitatea fumului, din motive de siguranță. Pentru mediile cu temperaturi extreme, cablurile trebuie să prezinte un manșon FEP (pentru o temperatură de funcționare prelungită variind între -70˚ C și +150˚ C). Iar pentru aplicațiile cu flexare sau robotice, ce ar putea include și complicația stropilor de sudură, se recomandă cablurile cu manșon interior și exterior din elastomer termoplastic (TPE).

Dacă aveți nevoie de un cablu pentru un mediu industrial dur, alegeți un cablu bun cu calitate dovedită. Selectând componente de rețea testate în teren, a căror eficiență a fost dovedită în multe aplicații industriale, vă veți proteja operațiunile critice. Instalând un cablu foarte rezistent veți putea preveni erori de producție costisitoare și vă veți putea asigura siguranța rețelei pentru o perioadă lungă de timp.

Belden are cea mai largă gamă de produse u temperaturi ale cablurilor variind de la -70°C la +150°C. În cazul în care sunteți interesat de oricare dintre cablurile industriale Belden, suntem gata să vă oferim un sfat la info@soselectronic.ro

Materiale video

By installing a ruggedized cable, you will prevent costly production failures and ensure your network security for a long time. Choose the right cable for your industrial application. Belden has the industry’s broadest range of products, with cable temperature ratings from -70°C to +150°C. https://www.soselectronic.com/article...

Do not miss these articles

Vă plac articolele noastre? Dacă da, atunci nu ratați nici unul! Nu trebuie să vă faceți griji în privința modului de livrare. Ne vom ocupa noi de tot pentru dvs.

Cookie-urile ne ajută să vă furnizăm servicii. Utilizând serviciile noastre, sunteţi de acord cu utilizarea cookie-urilor.
OK Mai multe informaţii