de 28 de ani pe piață
Reprezentanțe în 7 țări
Clienți din mai mult de 100 de țări
Suport de la dezvoltare până la fabricație
QUECTEL

Q&A din webinarul privind tehnologia LPWA

NB IoTLPWA

Ce mai e nou în portofoliul de LPWA al Quectel? Ce module urmează să iasă pe piață în următoarele câteva luni? Ce trenduri sunt de urmat? Managerii de produs seniori ai Quectel au răspuns la toate întrebările în timpul webinarului nostru din data de 31 mai 2019.

David Wei și Radu Igret sunt manageri de produs seniori ai Quectel, responsabili pentru linia LPWA, care este cea mai dinamică ramură a companiei.

Tehnologia LPWA și modulele LPWA sunt în prezent cele mai anticipate produse de pe piața wireless.

Radu Igret a demonstrat modul în care funcționează kitul de dezvoltare ce include modulul BG96.
El a explicat principiile modului de putere redusă al modulului, pe care l-a conectat mai apoi la rețeaua NB IoT din România și a demonstrat transferul de date către server prin intermediul protocolului MQTT. Priviți video-ul pentru a afla mai multe.

David Wei a rezumat caracteristicile și beneficiile tehnologiei LPWA și a răspuns la întrebările ce au urmat. Aveți aici o scurtă prezentare:

Care sunt tehnologiile considerate ca fiind cele mai importante în lume și în special în Europa?

Cele mai populare sunt tehnologiile NB IoT cu 78 de rețele funcționale globale și LTE Cat M1, care are 31 de implementări până acum.

La câte dispozitive conectate la nivel global ne putem aștepta până în 2020?

Ne așteptăm la un total de 3 miliarde de dispozitive wireless conectate la nivel mondial până în 2020, 70% dintre ele vor folosi tehnologii NB IoT și Cat M1 iar 30% vor folosi tehnologii de înaltă viteză, precum 3G/WiFi/4G sau viitorul 5G. Modulele de viteză redusă M2M vor acoperi majoritatea aplicațiilor în viitor.

Care sunt principalele avantaje ale tehnologiilor NB IoT și Cat M1 în comparație cu rețelele existente?

Principalele avantaje în comparație cu tehnologiile 2G/3G sunt: consum de putere semnificativ redus (o durată de viață de mai mulți ani pe o singură baterie), semnal cu acoperire mai bună (cu +20dB peste rețelele existente), conexiune masivă (un număr mare de dispozitive conectate într-o singură celulă), costul redus al modulelor, funcționalitate VoLTE (pentru tehnologia Cat M1).

Ce chipset-uri sunt folosite în modulele Quectel?

Quectel folosește chipset-uri de la 3 importanți producători de chipseturi, mai exact Qualcomm, Mediatek și HiSilicon. Modulele BG96/BG95/BG77/BC600L/BC69 se bazează pe chipset-uri Qualcomm, BC66/BC66-NA/BC97/BC950N se bazează pe chipset-uri Mediatek, iar BC95-G/BC68 sunt construite cu chipset-uri HiSilicon. Numai chipset-urile Qualcomm suportă atât tehnologia Cat M1 cât și tehnologia NB IoT, în timp ce chipset-urile HiSilicon și Mediatek suportă numai NB IoT.

Este NB2 retrocompatibil cu tehnologia NB1?

Da, NB2 este retrocompatibil cu NB1, iar modulele Quectel funcționează în mod corespunzător pe ambele rețele.

Care sunt cele mai semnificative diferențe dintre tehnologiile NB1 și NB2? NB2 adaugă rate mai mari ale transferului de date în comparație cu NB1 (103k DL vs 25.5k DL și 150k UL vs 62.5k UL), însă există și câteva îmbunătățiri în ceea ce privește mobilitatea și acoperirea, de care NB2 se bucură, în comparație cu NB1.

Ce module vor ieși pe piață în acest an și ce tehnologii vor fi suportate de fiecare dintre acestea?

Vom lansa BG95 cu funcționalitate Cat M1/NB2/EGPRS/GNSS/WiFi, BG77 cu Cat M1/NB2/GNSS incorporat, BC600L-M3 cu suport Cat M1/NB2/EGPRS/GNSS și BC69 cu Cat M1/NB2/GNSS integrat.

Poate fi funcționalitatea WiFi de pe BG95 folosită și pentru transfer de date?

Nu, funcționalitatea WiFi de pe BG95 are scop exclusiv de poziționare, aceasta scanează WiFi SSID-urile și, în baza acelor informații, poate localiza poziția modulului în clădiri în care semnalul GNSS lipsește.

Aveți informații interesante cu privire la modulele viitoare?

La finalul anului 2019, Quectel va lansa primul modul 450MHz LPWA - BC950N-N1, care este deosebit de interesant pentru anumite regiuni din Europa, e.g. Ungaria a construit deja o rețea LTE pentru 450MHz.

Urmăriți-ne viitoarele articole și contactați-ne echipa de vânzări la sales@soselectronic.com pentru a obține informații mai precise cu privire la prețul și disponibilitatea noilor module LPWA de la QUECTEL.

Materiale video

The field application engineer from Quectel demonstrates how development kit with the BG96 module works. He is explaining the principles of low-power mode of the module, which he then connects to the NB IoT network in Romania and demonstrates data transfer to the server via the MQTT protocol.

Do not miss these articles

Vă plac articolele noastre? Dacă da, atunci nu ratați nici unul! Nu trebuie să vă faceți griji în privința modului de livrare. Ne vom ocupa noi de tot pentru dvs.


Produse suplimentare


BG96MA-128-SGN QUECTEL  
BG96MA-128-SGN

LTE Cat M1 / Cat NB1 / EGPRS Modu 26,5×22,5×2,3mm

GSM / UMTS / LTE

Comanda nr.: 255495
Producător: QUECTEL
pe stoc 345 buc.
1 buc.+
102,00 RON
Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara

BG96MATEA-128-SGN QUECTEL  
BG96MATEA-128-SGN

LTE Cat M1/Cat NB1/EGPRS Modul on Adaptor Board

GSM / UMTS / LTE

Comanda nr.: 262914
Producător: QUECTEL
pe stoc 18 buc.
1 buc.+
195,00 RON
Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara

BG96MA-MINIPCIE QUECTEL  
BG96MA-MINIPCIE

LTE Cat M1/Cat NB1/EGPRS Module miniPCIe

GSM / UMTS / LTE

Comanda nr.: 311700
Producător: QUECTEL
Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara
Obţine cotaţie de preţ
Cookie-urile ne ajută să vă furnizăm servicii. Utilizând serviciile noastre, sunteţi de acord cu utilizarea cookie-urilor.
OK Mai multe informaţii