de 29 de ani pe piață
Reprezentanțe în 7 țări
Clienți din mai mult de 100 de țări
Suport de la dezvoltare până la fabricație
SENSIRION

Modulul SVM30 – o soluție completă pentru aplicațiile HVAC

Humidity sensor

SVM30 măsoară concentrația de VOC, umiditatea relativă și calculează CO2eq din concentrația măsurată de H2. Acesta folosește senzori SGP30 și SHTC1. Cu toate acestea, la prima vedere, pare destul de mare. Haideți să îl examinăm împreună.

La prima vedere, PCB-ul pare imens cu conectorul acela mare. Orice proiectant de PCB-uri ar putea face același lucru cu un PCB de trei ori mai mic. Să îl privim cu mai multă atenție.

Consumul actual de curent al SGP30 este de aproximativ 50mA din 1.8V, așadar disiparea puterii este de 90mW. Regulatorul de tensiune, de la 5V la 1,8V mai adaugă încă 160mW. Consumul mediu de curent al SHTC1 este de numai 8.6uA, ceea ce este nesemnificativ. Căldura generată este difuzată prin conducție prin PCB și convecția aerului încălzit. Un PCB bine proiectat trebuie să minimizeze ambele transferuri de căldură.

Experimentele extensive ale Sensirion le-a permis acestora să formuleze o regulă conform căreia o distanță de aproximativ 5 cm (~ 2 in.) între senzorii SGP30 și SHTx și fantele de frezare din PCB din jurul SHTx este suficientă. Când vă uitați la PCB veți vedea o fantă în jurul SHTC1 și încă două fante deoarece avem o sursă suplimentară de căldură pe PCB– regulatorul de tensiune. Există numai traseele necesare pe partea laterală a PCB-ului, unde este asamblat SHTC1 și nu există plan de masă GND pentru diminuarea transferului prin cupru. Aceste măsuri diminuează transferul de căldură prin conducție.

Modulul SVM30 trebuie introdus în carcasă astfel încât aerul să poată trece de la SHTC1 către SGP30, care este, de asemenea, fluxul optim de aer marcat pe PCB.

Dimensiunea PCB-ului este de 39x15mm, considerați în continuare că este prea mare?

Ce conține placa

Senzorul de gaz SGP30 ce combină multiple elemente de detectare a oxizilor de metal –pixelii – într-un sigur cip, astfel permițând măsurarea concentrației de VOC (compuși organici volatili) și H2 și calcularea semnalului echivalent CO2 (CO2eq) din concentrația măsurată de H2. Elementul de detecție prezintă o robustețe fără egal împotriva contaminării cu siloxani, de multe ori prezenți în mediile interioare, permițând o stabilitate unică pe termen lung și o deviație redusă.

Senzorul SHTC1 pentru umiditate și temperatură ce acoperă o plajă de măsurare a umidității relative (RH) de la 0 la 100% și o plajă de măsurare a temperaturii de la -20 la 85°C cu o precizie tipică de ±5% RH și ±1°C.

Este binecunoscut faptul că toți senzorii MOX sunt sensibili la vaporii de apă. SGP30 suportă compensarea umidității. Pur și simplu citiți umiditatea relativă efectivă și temperatura de pe SHTC1, calculați umiditatea absolută, convertiți rezultatul în formatul solicitat de SGP30 și introduceți-l în SGP30 folosind comanda “Setează umiditate”.

Modulul folosește conectorul Scondar SCT2001WR-S-4P (compatibil cu JST nr. piesă S4B-PH-SM4-TB). Pentru a susține dezvoltarea, noi vă oferim un conector de împerechere, carcasa JST PHR-4 și fire presertizate.

Atât SGP30 cât și SHTC1 suportă modul I2C fast (400 kHz) însă din cauza cuplajului capacitiv dintre firele din cablu, pentru comunicare se recomandă o frecvență max. de 100 kHz SCL.

Aplicații

SVM30 este în special adecvat persoanelor care preferă folosirea unor module gata făcute în propria dezvoltare. SVM30 este perfect pentru purificatoare de aer, dar și pentru aplicații în domeniul încălzirii, ventilației și aerului condiționat (HVAC).

Evaluare

Cea mai convenabilă metodă de a evalua performanțele SVM30 este folosind Sensirion SEK Sensor Bridge din kitul de evaluare SEK-SHTxx/SGP30, SEK-SVM30-J, (SVM30-J cu cablu) și software-ul Sensirion Control Center. Software-ul este disponibil pentru Windows, Linux și macOS.

Noi am inclus modulul SVM30-J în stocul nostru. Pentru mai multe informații cu privire la produsele Sensirion, ne-ar face plăcere să vă ajutăm la sensirion@soselectronic.com

Materiale video

Sensirion sensors measure reliably all the important environmental parameters such as relative humidity, temperature, the concentration of CO2, VOC and concentration of particulate matter. Sensirion also offers sensors for measuring liquid flow and the gas mass flow.

Do not miss these articles

Vă plac articolele noastre? Dacă da, atunci nu ratați nici unul! Nu trebuie să vă faceți griji în privința modului de livrare. Ne vom ocupa noi de tot pentru dvs.


Produse suplimentare

SVM30-J (SVM30-J, VOC + RH/T module 80 PCS) SENSIRION
pe stoc 12 buc.

SVM30-J (SVM30-J, VOC + RH/T module 80 PCS)

Senzori de gaz

Module with SGP30 (VOC, CO2_eq) and SHTC1 (RH & Temperature)

Comanda nr.: 298000

SENSIRION

1 buc.+ 76,80 RON

10 buc.+ 73,40 RON

50 buc.+ 66,70 RON

100 buc.+ 61,30 RON

Comandă:
  • ADAUGĂ LA COȘ
  • Obține oferta
  • Adaugǎ la secţiunea favorite
  • Adăugați la watchdog
  • Adăugați articole pentru a compara
SEK-SVM30-Sensor SENSIRION
pe stoc 1 buc.
(10.04.2020: 10 buc.)

SEK-SVM30-Sensor

Instrumente de dezvoltare

Modulul SVM30-J cu cablu pentru seturile de evaluare SEK

Comanda nr.: 311678

SENSIRION

1 buc.+ 128,00 RON

Comandă:
  • ADAUGĂ LA COȘ
  • Obține oferta
  • Adaugǎ la secţiunea favorite
  • Adăugați la watchdog
  • Adăugați articole pentru a compara
Cookie-urile ne ajută să vă furnizăm servicii. Utilizând serviciile noastre, sunteţi de acord cu utilizarea cookie-urilor.
OK Mai multe informaţii