Puteți uita de măsurarea TVOC. Intră în scenă indicele VOC și SGP40

Concentrația VOC totală (TVOC) în ppb nu poate fi măsurată folosind un singur senzor MOS, dar indicele VOC poate fi. Încercați și dumneavoastră cu senzorul SGP40 în kit-ul de dezvoltare SEK-SVM40 de la Sensirion. Noi îl avem pe stoc.

Puteți uita de măsurarea TVOC. Intră în scenă indicele VOC și SGP40
TVOC

Concentrația VOC totală (TVOC) în ppb este suma a unor sute de VOC-uri diferite, care se află în continuă schimbare în mediul interior.

TVOC se poate măsura doar prin analizarea tuturor componentelor individuale, de exemplu prin cromatografie de gaze și spectrometrie de masă (GC-MS).

Nu există nicio metodă care să poată evalua concentrația TVOC folosind un singur senzor semiconductor metal-oxid (MOS).

Indicele VOC

Sensirion a folosit o abordare diferită pentru SGP40. Rezultatul oferit de senzor este un număr variind între 0 și 65 535. Acesta este proporțional cu logaritmul rezistenței stratului de detectare, care este proporțională cu concentrația VOC.

Algoritmul VOC de la Sensirion, care rulează pe un microcontroller de sine stătător procesează valorile măsurate. Algoritmul calculează valoarea medie pentru ultimele 24h și o atribuie Indicelui VOC = 100, și transformă valorile măsurate într-un indice VOC variind între 0 și 500. Valorile între 100 și 500 indică o deteriorare, valorile între 0 și 100 oferă informații cu privire la îmbunătățirea calității aerului.

Algoritmul declanșează măsurătoarea în fiecare secundă. Consumul de curent de la o sursă de 3.3V este de numai 2.6 mA, chiar dacă radiatorul este permanent pornit.

SGP40 prezintă o funcție de compensare automată a umidității. Tot ce trebuie să faceți este să trimiteți comanda sgp40_measure_raw cu valorile actuale ale umidității relative și temperaturii, în locul valorilor implicite de 50% și 25°C. Sensirion recomandă utilizarea funcției de compensare a umidității, în special în mediile uscate, unde umiditatea absolută este mai mică de 5g/m3.

Codurile sursă pentru driver-ul SGP40 și Algoritmul VOC sunt disponibile pe github-ul Sensirion.

Indicele VOC într-un mediu “normal”


Puteți uita de măsurarea TVOC. Intră în scenă indicele VOC și SGP40

Indicele VOC într-un mediu “murdar”


Puteți uita de măsurarea TVOC. Intră în scenă indicele VOC și SGP40

Indicele VOC de 100 se adaptează constant la orice mediu. Condițiile care au fost anterior interpretate drept fiind medii (Indice VOC = 100) sunt acum considerate o îmbunătățire a calității aerului.

De unde începeți?
Puteți uita de măsurarea TVOC. Intră în scenă indicele VOC și SGP40

Cea mai simplă metodă este de a conecta kit-ul de evaluare SEK-SVM40 direct la un port USB al calculatorului PC, și să rulați un software de tip control center.

De asemenea, puteți conecta cu ușurință kit-ul la un Arduino sau Raspberry Pi folosind cablurile jumper incluse.

SEK-SVM40 poate servi și ca bază pentru produsul dumneavoastră. Designul de referință (PCB + firmware) este disponibil la cerere.

Aplicații obișnuite

SGP40 este ideal pentru dispozitive în care senzorul este utilizat pentru a declanșa și regla un dispozitiv. De exemplu: purificatoare de aer, aer condiționat, hote de bucătărie și termostate (atunci când sunt legate la un sistem de ventilație). O altă aplicație obișnuită este monitorizarea calității aerului.

Dacă aveți nevoie de mai multe informații privind produsele Sensirion, vă rugăm să ne contactați reprezentantul de vânzări din regiunea dumneavoastră SOS electronic sau să ne contactați direct la sensirion@soselectronic.com; ne-ar face mare plăcere să vă ajutăm.

Materiale video

SGP40 is Sensirion’s new digital volatile organic compounds (VOC) sensor designed for easy integration into air treatment devices and air quality monitors.

VOC's originate from a number of different possible sources, like building materials, tobacco smoke, people and their activities, and using air fresheners or cleaning agents.
Elevated VOC levels can have various adverse effects on human health.

Do not miss these articles

Vă plac articolele noastre? Dacă da, atunci nu ratați nici unul! Nu trebuie să vă faceți griji în privința modului de livrare. Ne vom ocupa noi de tot pentru dvs.

Articole pe aceeaşi temă

Principalele produse

SGP40 (SGP40-D-R4) SENSIRION
pe stoc 2455 buc.

SGP40 (SGP40-D-R4)

Senzori de gaz

Senzor de compusi organici volatili (VOC)

Comanda nr.: 341780

SENSIRION

1 buc.+ 31,30 RON

10 buc.+ 28,60 RON

100 buc.+ 25,60 RON

Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara
SEK-SVM40 SENSIRION
pe stoc 20 buc.

SEK-SVM40

Instrumente de dezvoltare

Modul SVM40 cu cablu UART la USB și set de cabluri jumper

Comanda nr.: 341790

SENSIRION

1 buc.+ 349,00 RON

Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara

Produse suplimentare


SHT40-AD1B-R2 SENSIRION  
SHT40-AD1B-R2 new

Senzor de umiditate şi temperatură ±1,8% RH ±0,2°C I2C DFN4

Senzori termici pentru circuite integrate

Comanda nr.: 343550
Producător: SENSIRION
pe stoc 0 buc.
(22.10.2021: 2500 buc.)
(05.11.2021: 2500 buc.)
(Verificăm data de livrare: 50 buc.)
2 buc.+
4,73 RON
Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara
Cookie-urile ne ajută să vă furnizăm servicii. Utilizând serviciile noastre, sunteţi de acord cu utilizarea cookie-urilor.