de 29 de ani pe piață
Reprezentanțe în 7 țări
Clienți din mai mult de 100 de țări
Suport de la dezvoltare până la fabricație
SENSIRION

Senzor VOC cu un consum de numai 65uA

Gas sensorIoTVentilationAir quality control

SGPC3 este gândit să măsoare concentrația compușilor organici volatili (VOC) din mediile interioare. Ca de obicei când vine vorba de produsele Sensirion, senzorul este calibrat, iar procesarea semnalului este integrată direct pe chip.

SGPC3, la fel ca și SGP30, se bazează pe platforma SGP multi-pixel și tehnologia MOXSens® rezistentă la siloxan. Tabelul următor vă oferă rezumatul principalelor diferențe dintre SGPC3 și SGP30.

De ce să măsurăm VOC?

30% dintre clădirile noi au o calitate slabă a aerului interior (IAQ), 20% dintre indivizi plângându-se de dureri temporare sau cronice cauzate de un IAQ slab (Sindromul Clădirii Bolnave), valorile crescute ale VOC având un efect negativ asupra abilităților, precum gândirea strategică și luarea deciziilor etc.


Consumul de curent

La pornire sau resetare, senzorul trece în modul de somn, cu un consum de numai 2uA.

Înainte de a efectua prima măsurătoare, este necesar să încălziți senzorul timp de 16 - 184s în funcție de durata de funcționare a senzorului. Pentru mai multe detalii, consultați secțiunea 3.9 a Driver Integration Guide Hardware Gas Sensors SGPC3. În acest timp, consumul senzorului va fi de 48mA.

După încălzirea senzorului, puteți începe măsurătoarea. De obicei măsurătoarea durează ca, 40ms, consumul fiind de 48mA. O dată finalizată măsurătoarea, senzorul trece în modul de somn. Pentru o funcționare corespunzătoare a algoritmului dinamic de compensare a valorii de bază, trebuie efectuată o măsurătoare la fiecare 2 secunde.

În cazul în care neglijăm încălzirea inițială a senzorului și consumul pe parcursul comunicării I2C, consumul mediu va fi de: (40ms * 48mA + 1960ms * 0.002mA) / 2000ms = 0.98mA.

SGPC3 permite reducerea consumului mediu la 65uA. În acest mod, trebuie să efectuați o măsurătoare la fiecare 30 de secunde.

Compensarea dinamică a valorii inițiale

După prima pornire, valoarea inițială este necunoscută. Senzorul o determină ca fiind valoarea minimă măsurată a concentrației de VOC, după douăsprezece ore de funcționare. Această valoare este valabilă pentru maximum o săptămână. Pentru mai multe informații, consultați Driver Integration Guide Hardware Gas Sensors SGPC3.

Limitarea perioadei de valabilitate a valorii inițiale rezultă din proprietățile senzorului MOX (metal oxid semiconductor). Valoarea de referință corespunde unei anumite rezistențe a senzorilor. În orice caz, aceste rezistențe nu sunt constante la o concentrație constantă de VOC. În câteva săptămâni sau luni, acestea se vor schimba într-o asemenea măsură încât pot afecta precizia măsurătorii. Algoritmul compensează aceste schimbări și corectează în continuu valoarea inițială.

Influența temperaturii, a umidității și a fluxului de aer

Schimbările de temperatură și umiditate din mediul ambiant determină deplasarea caracteristicilor de sensibilitate în senzorii MOX.

SGPC3 un micro-radiator cu temperatură controlată, care menține temperatura sezorului constantă. Pentru a folosi funcția integrată de compensare a umidității, introduceți valoarea curentă a umidității absolute prin comanda Set_humidity.

Fluxul de aer răcește senzorul MOX, și îi schimbă, astfel, rezistența. Pentru a preveni acest lucru, partea de sus a SGPC3 este acoperită de o membrană de protecție împotriva apei și a prafului, astfel încât sezorul nu este expus la fluxul de aer. În orice caz, este întotdeauna mai bine să orientați senzorul în așa manieră încât partea de sus să fie paralelă fluxului de aer.

În cazul în care sunteți interesat de produsele Sensirion, sau aveți nevoie de mai multe informații, ne-ar face plăcere să vă ajutăm. Vă rugăm să ne contactați la sensirion@soselectronic.com

Caracteristici:

 • Stabilitate excelentă pe termen lung, rezistent la siloxan
 • Consumul de curent este de numai 65uA
 • Precizie: typ. ±15% a valorilor măsurate în plaja 0.3 ppm la 30 ppm
 • Ușor de integrat:
 • Interfață I2C
 • Pachet DFN 2,45 x 2,45 x 0,9mm
 • Alimentare 1,8V

Competiție: Obțineți un SGPC3 BOB-II gratis!

Următoarea ȋntrebare a concurenței a fost publicatǎ aici:

Care sunt cei doi octeți de date pe care trebuie să îi scrieți lui SGPC3 pentru compensarea umidității, în cazul în care umiditatea absolută este de 12.25g/m3?

Răspunsul corect a fost: 0x0C40

Vă mulțumim tuturor pentru răspunsuri.

Felicitări câştigătorilor. Vor fi anunţaţi prin e-mail.

Do not miss these articles

Vă plac articolele noastre? Dacă da, atunci nu ratați nici unul! Nu trebuie să vă faceți griji în privința modului de livrare. Ne vom ocupa noi de tot pentru dvs.


Produse suplimentare

SGPC3 (SGPC3-2.5k) SENSIRION
pe stoc 418 buc.

SGPC3 (SGPC3-2.5k)

Senzori de gaz

Senzor de compu?i organici volatili (VOC)

Comanda nr.: 289254

SENSIRION

1 buc.+ 29,00 RON

10 buc.+ 27,60 RON

100 buc.+ 26,40 RON

Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara
SEK-SGPC3 SENSIRION
pe stoc 1 buc.
OBSOLETE

SEK-SGPC3

Instrumente de dezvoltare

Kit de evaluare pentru senzori SGPC3, SHTC1, SHTW2, SHT3x

Comanda nr.: 289256

SENSIRION

1 buc.+ 354,00 RON

Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara
Cookie-urile ne ajută să vă furnizăm servicii. Utilizând serviciile noastre, sunteţi de acord cu utilizarea cookie-urilor.
OK Mai multe informaţii