Un trai mai sănătos, fără formaldehidă
Efecte asupra sănătății

În concentrații relevante, formaldehida este un gaz cu miros înțepător, ce poate cauza lăcrimarea ochilor, senzații de arsură în ochi și gât, stări de greață și dificultăți de respirație.

S-a raportat iritarea senzorială cauzată de formaldehidă chiar și la concentrații mici, de până la 0,15 mg / m3 (120 ppb). Concentrațiile mari pot genera crize la persoanele cu astm.

OMS recomandă ca în spațiile interioare, concentrația medie de formaldehidă să nu depășească 0.1 mg/m3 (80 ppb) pe parcursul a 30 de minute. 

Surse de formaldehidă în spații interioare

În locuințe, sursele frecvent întâlnite includ procesele de ardere, precum fumatul, gătitul pe aragaze cu gaz, utilizarea încălzitoare cu kerosen, arderea lumânărilor sau a bețișoarelor parfumate.

În mediile în care nu se fumează, cele mai semnificative surse de formaldehidă sunt, de cele mai multe ori, produsele din lemn presat, de exemplu PAL-ul, placajul sau plăcile din fibre lemnoase cu densitate medie (MDF), care sunt produse folosind rășini pe bază de formaldehidă.

Aceste materiale sunt frecvent folosite drept bază pentru podele și rafturi, precum și în fabricarea dulapurilor și a mobilei. Concentrațiile ridicate de formaldehidă pot fi prezente în camerele recent construite, mobilate sau vopsite timp de luni de zile.

SFA30

SFA30 este noul senzor de formaldehidă de la Sensirion, proiectat pentru o integrare facilă în purificatoarele de aer, sisteme de ventilație controlate la cerere, sau monitoarele de calitate a aerului interior.

SFA30 conține un senzor electrochimic, un front-end analogic, un senzor de umiditate relativă și temperatură, și un microcontroler.

Un trai mai sănătos, fără formaldehidă

De unde începeți

Cea mai simplă metodă este de a conecta kit-ul de evaluare SEK-SFA30 direct la un port USB al PC-ului, și să rulați un software ControlCenter.

Un trai mai sănătos, fără formaldehidă
Kit-ul conține și un set cu cablu jumper pentru conectarea modulului la Arduino sau Raspberry Pi.
Codurile sursă pentru driverele I2c și UART sunt disponibile pe Sensirion githube.

Dacă aveți nevoie de mai multe informații privind produsele Sensirion, vă rugăm să ne contactați reprezentantul de vânzări din regiunea dumneavoastră, sau să ne trimiteți un email la sensirion@soselectronic.com, ne-ar face mare plăcere să vă ajutăm.