Workshop-ul nostru "Fiți printre primii care testează LTE CAT M1" a fost gândit pentru cei interesați de noile tehnologii LPWA pentru transferul datelor în rețea LTE.

Operatorii de telefonie mobilă lansează rețeaua LTE Cat M1. Consultați-vă operatorul de telefonie mobilă pentru a afla ce parte a țării dumneavoastră este deja acoperită și dacă puteți profita deja de această rețea.

În comparație cu NB-IoT, standardul Cat M1 are o rată mai mare de transfer (de până la 1Mb/s) și suportă aplicații Voice Over LTE (VoLTE). Este, de asemenea, adecvat pentru aplicații mobile (e.g. telematică, gestionarea flotelor).

Workshop-urile au inclus și prezentări privind acoperirea rețelei mobile, antenele adecvate pentru proiecte individuale, precum și cele mai noi kit-uri și module de dezvoltare de la Quectel.

Cu toate acestea, workshop-urile la SOS electronic se bazează, în continuare, pe instruirea practică. De data aceasta a fost vorba despre probarea modulelor Quectel, pentru a le vedea funcționând practic și despre testarea conexiunii la rețeaua mobilă. Am folosit produsele QUECTEL Wireless Solutions, modulul BG96MATEA și placa de dezvoltare UMTS LTE EVB KIT. Cardurile SIM necesare pentru rețea au fost furnizate de către operatori.

Workshop-ul nostru este o rampă de lansare pentru participanți și pentru dezvoltările lor independente viitoare. Dacă doriți să le testați acasă, kit-ul de dezvoltare și modulul Quectel pot fi achiziționate din magazinul nostru online. Dacă sunteți interesat de un card SIM, vă rugăm să vă contactați operatorul.