Haideți să construim orașe inteligente împreună

Haideți să construim orașe inteligente împreună
Mulțumită tehnologiilor moderne, folosim mai puține vehicule, mai puține resurse, și producem mai puține emisii nocive.
În practică, acest lucru înseamnă o rețea eficientă de transport public, un sistem de alimentare cu apă eficient din punct de vedere economic, colectarea fiabilă a deșeurilor și servicii pentru tratarea acestora, metode mai eficiente pentru iluminare și încălzirea clădirilor.

Dar acest lucru mai include și managementul responsabil și interactiv al orașului, spații publice mai sigure și receptivitatea la nevoile unei populații în vârstă.

În prezent, 54% din populație locuiește în orașe. În 30 de ani, este de așteptat ca acest număr să crească la ⅔ din populație. Investiția în soluțiile Smart City este, așadar, o investiție în viitor.

La SOS electronic, noi luăm în considerare toți acești factori și oferim componente și suport producătorilor de dispozitive electronice. Mulțumită acestora, soluțiile lor vor ajunge pe piață repede și într-o manieră sustenabilă.

Soluțiile pentru orașe inteligente includ următoarele domenii:

Categorii de produse și domenii de utilizare în aplicații Smart City:

 • COMUNICARE, ANTENE – pentru transmiterea mai rapidă și fiabilă a datelor, adică sistemul nervos al orașelor inteligente

Comunicarea și transferul de date sunt elemente cheie într-un oraș inteligent. Date privind calitatea aerului, starea traficului, iluminatul stradal și parcurile auto, sau chiar și nivelul de umplere al pubelelor pentru deșeuri. Toate acestea trebuie evaluate, iar apoi ordinele pentru luarea măsurilor trebuie să se întoarcă în locul inițial. Noi avem o soluție pentru fiecare dintre aceste aplicații.

 • Quectel - module radio pentru comunicare, ce folosesc tehnologiile LTE, CAT M1, LoRa sau NB IoT, și module GNSS pentru geolocalizare.
 • Lantronix și Wiznet - oferă module wi-fi.
 • 2J Antennas - antene pentru toate modulele de mai sus.
 • Yitran - circuite integrate și module pentru transmiterea datelor prin intermediul liniilor electrice.

 • SISTEME de ALIMENTARE, BATERII – electricitatea este sângele din arterele unui oraș inteligent

Puterea este probabil cea mai importantă parte din orice aplicație. Sisteme de alimentare speciale, cu o plajă extinsă a temperaturii de funcționare, precum și baterii cu o durată de funcționare de 10 ani.

 • Traco Power - o gamă variată de convertoare DC/DC, care îndeplinesc cele mai exigente cerințe pentru diferite aplicații.
 • Fanso, EVE - baterii pe litiu, diferite versiuni, în conformitate cu natura sarcinii.

 • ELECTROMOBILITATEA – orașul inteligent diminuează cantitatea de gaze de eșapament

Conform Inrix 2020 Global Traffic Scorecard, șoferii din Bogota au petrecut aproximativ 133 de ore în ambuteiaje anul trecut. Următoarele orașe pe listă sunt Bucureștiul și New York-ul, cu rezultate similare. Aceste valori îi pun pe gânduri pe dezvoltatorii cu experiență ai clienților noștri.

O soluție parțială este oferită de electromobilitate, parte integrantă a tranziției către mobilitatea ecologică. Iar acest lucru este deosebit de important acolo unde există o concentrație mare de vehicule, adică în orașe.

Mulțumită unei game variate de produse și soluții, noi suntem un partener de încredere pentru producătorii de infrastructură auto și de încărcare.

 • Phoenix Contact - piese individuale, dar și seturi complete pentru încărcarea mașinilor electrice.

 • CONECTORI – fiecare conexiune contează

Multe soluții tehnice au fost inspirate din natură. Același lucru se aplică și conectorilor. Tată, mamă, știți voi. Este adevărat că dispozitivele electronice mai complexe conțin mai multe blocuri, iar acestea necesită a fi interconectate. Cu toate acestea, dispozitivul trebuie să aibă, cumva, tensiunea de alimentare asigurată. De asemenea, trebuie să conectăm și o antenă externă. Peste tot este nevoie de un conector de încredere, pentru a face asamblarea, repararea și înlocuirea cât mai eficiente.

 • Wago - conectori, blocuri terminale, dar și sisteme, de exemplu pentru iluminatul stradal.
 • TE Connectivity - oferă o gamă atât de vastă de conectori încât probabil va satisface toate cerințele în orice district al unui oraș inteligent.

Haideți să construim orașe inteligente împreună

 • DISPLAY-URI și ELEMENTE de OPTOELECTRONICA – ochii și chipul unui oraș

Un oraș modern își informează locuitorii. Dispozitivele moderne își informează operatorii. Iar majoritatea informațiilor sunt oferite prin intermediul ochilor. Panoul de afișare este o componentă obișnuită pentru panourile de control, precum și pentru panourile informative, automatele de bilete și multe altele. Acestea trebuie să fie extrem de fiabile și să aibă o lizibilitate excelentă.

 • Electronic Assembly - display-uri OLED cu o plajă largă de temperaturi de funcționare, display-uri TFT inteligente și panouri tactile.

 • SISTEME INTEGRATE – computerul, creierul orașului

Sistemele integrate evaluează datele preluate de către senzori, primesc comenzi de la operator, trimit comenzi de control, iar multe dintre computere au deja inteligență artificială. Puteți proiecta astfel de sisteme din computere modulare, calculatoare cu o singură placă, plăci de bază industriale, discuri SSD, și RAM.

 • SENZORII – organele senzoriale ale orașului

Senzori de umiditate relativă, temperatură, CO2 și poluanți solizi permit sistemului să monitorizeze starea aerului și, la nevoie, să propună măsuri eficiente pentru îmbunătățirea situației. Alți senzori detectează prezența oamenilor și a obiectelor în locațiile monitorizate.

 • Sensirion - producători de senzori sensibili și de încredere, cu precizie elvețiană, pentru măsurarea temperaturii, a umidității, concentrației de gaz și a particulelor solide.
 • NISSHA FIS - producători de senzori de gaz, sensibili și de încredere, cu precizie japoneză.

Orașul Inteligent este ideal pentru idei noi și neobișnuite. Uneori, nu ai nevoie decât de câteva componente simple. Le puteți găsi la SOS electronic, iar nouă ne-ar face plăcere să vă ajutăm. Pentru mai multe informații, vă rugăm consultați flyer-ul interactiv din PDF (în limba engleză)

Spuneți-ne ce cerințe aveți, iar noi vom găsi o soluție adecvată pentru dumneavoastră. Nu ezitați să ne contactați la info@soselectronic.ro.

Do not miss these articles

Vă plac articolele noastre? Dacă da, atunci nu ratați nici unul! Nu trebuie să vă faceți griji în privința modului de livrare. Ne vom ocupa noi de tot pentru dvs.

Articole pe aceeaşi temă

Categorii de produse conexe

Cookie-urile ne ajută să vă furnizăm servicii. Utilizând serviciile noastre, sunteţi de acord cu utilizarea cookie-urilor.