La prima vedere, o competiție obișnuită pentru un scuter electric

La început, provocarea părea foarte simplă

Din septembrie 2021 până în iunie 2022, elevii au avut posibilitatea de a participa la concurs pentru diferite premii materiale în fiecare lună. Condiția a fost să răspundă corect la o serie de întrebări în domeniul ingineriei electrice și electronicii. Toate întrebările au fost pregătite în așa fel încât răspunsul corect să poată fi găsit în tabele, cărți sau pe Internet. Și poate că era ascuns și în site-ul nostru, soselectronic.com. Dar nu le-am spus asta. :) 

Nu am vrut ca răspunsul corect să fie de neatins pentru ei. Dar am încercat să-i facem să gândească, astfel încât să nu primească premiul degeaba. Suntem încântați că activitatea noastră a fost interesantă nu numai pentru elevi, ci și pentru directorii de liceu și profesorii de discipline profesionale", spune Jozef Verbovský, managerul departamentului de marketing.

Și declarația câștigătorului premiului cel mare, un scuter electric, Daniel Paciga, arată că într-adevăr am reușit. Apropo, acest elev talentat, în prezent absolvent de succes al Liceului de Tehnologie și Design din Poprad, Slovacia, a participat la toate cele 12 întrebări din concurs.

La prima vedere, o competiție obișnuită pentru un scuter electric

Am citit, studiat, cercetat. Câștigarea competiției nu a fost simplă

„La unele întrebări nu mi-a luat mult timp să răspund, eram aproape imediat sigur că știam răspunsul corect. Altele, însă, au fost mult mai provocatoare, și a trebuit să depun un efort destul de mare pentru a găsi răspunsul. Am citit, studiat, cercetat. Permiteți-mi să vă spun, a fost nevoie de multă muncă, dar la sfârșitul zilei am fost fericit când am găsit răspunsul corect. A însemnat mult pentru mine”, explică Daniel despre sentimentele sale față de competiție. 

Competiția a avut loc literalmente la nivel internațional. Am oferit oportunitatea de a participa la această competiție elevilor din Slovacia, Ungaria și Polonia. Acestea sunt piețele în care SOS electronic, printre altele, activează ca distribuitor autorizat al mărcilor multor producători globali de componente electronice. 

Experiența este foarte importantă

Așadar, competiția s-a încheiat, premiile au fost acordate. La începutul lunii iulie am venit să acordăm în mod oficial premiul cel mare câștigătorului, cu participarea directorului școlii, ing. Jaroslav Bašista și a echipei sale. Cu ei am discutat despre experiențele noastre de predare și practice. Le-am prezentat conceptul nostru, Ziua deschisă la SOS electronic, și am deschis și alte posibilități pentru o cooperare strânsă cu ei. 

Noi credem că și astfel de activități competitive ar putea ajuta elevii să devină interesați de electronică și inginerie electrică, lucru de pe urma căruia noi toți, companiile, dar și instituțiile de învățământ, vom beneficia în cele din urmă.