Schimbări în piață? Așteptați-vă la alocări!

În 2020, impactul Covid-19 asupra diferitelor sectoare de afaceri a fost extrem de sever. Companiile au trebuit să se adapteze la noua realitate în timpul turbulențelor economice, iar astfel creșterea PIB-ului în aproape toate economiile s-a resimțit în mod agresiv. Cu pandemia la apogeu, continuăm să ne confruntăm cu schimbările din lanțul de aprovizionare al dispozitivelor electronice și în 2021.

Cererea mai mare de electronice de consum, smartphone-uri, cererea sporită în sectorul global 5G, al Internet of Things, importantele schimbări din domeniul auto (producția sporită de vehicule electrice și autonome). Toate aceste schimbări, împreună cu înghețarea economiei în 2020, au generat o cerere mult mai mare de componente electronice. Rapoartele de alocare apar din ce în ce mai frecvent. Pentru cei care încă nu v-ați lovit de alocare, acest lucru face referire la o situație în care cererea pentru un anumit produs depășește capacitatea de producție disponibilă.

În urma alocării rezultă timpi de livrare mai lungi, care se reflectă în problemele privind disponibilitatea componentelor, creșterea prețurilor, taxe de livrare mai mari și necesitatea de a căuta componentele pe piața deschisă.

Așadar, vă recomandăm să vă programați comenzile cu cel puțin șase luni în avans, pentru a diminua aceste riscuri. În mediul nostru s-au produs astfel de situații destul de des, așadar, ca și în cazul alocărilor anterioare, noi ne vom concentra eforturile pentru a vă putea asigura furnizarea fără probleme a componentelor.

La SOS electronic monitorizăm situația și comunicăm cu partenerii noștri mult mai des. Componentele problematice, în raport cu care se așteaptă extensia termenelor limită sau a alocării în sine, încercăm să le aducem în depozitul nostru în cantități mai mari. De asemenea, vă vom informa cu privire la informațiile găsite prin intermediul website-ului nostru sau cel al colegilor.

Dacă aveți întrebări cu privire la alocare, comenzile dumneavoastră sau datele de livrare, vă rugăm contactați departamentul de vânzări prin telefon sau email info@soselectronic.ro.

Cookie-urile ne ajută să vă furnizăm servicii. Utilizând serviciile noastre, sunteţi de acord cu utilizarea cookie-urilor.
OK Mai multe informaţii