Instrumentele de tăiere fac parte cu siguranţă din categoria sculelor de mână, pe care le folosim foarte frecvent pentru o "atingere" directă a terminalelor componentelor.

Dacă luaţi toate măsurile de precauţie pentru lucrul cu componente sensibile ESD la locul de muncă, poate că nu este necesar să utilizaţi cleşti siguri ESD în condiţii de siguranţă. Dar, trebuie spus că încărcarea electrostatică poate avea loc chiar şi în mod direct "în unealtă" (mână, frecare, ....), iată de ce pentru o siguranţă de 100% este întotdeauna recomandabil să se utilizeze instrumente care disipă sarcinile electrostatice. În majoritatea cazurilor aceasta înseamnă că mânerul sculei este confecţionat dintr-un material plastic, care nu este "perfect" izolat, dar care invers are o anumită conductivitate.

Faptul că instrumentele sigure ESD sunt accesibile, este dovedit de cleştele de tăiat Toolcraft 816743. Aceştia sunt cleşti de calitate destinaţi să taie cablurile şi terminalele de componente de până la 1,3 mm diametru (Cu). Cu o lungime totală de 134 mm aceştia se potrivesc bine în mână iar lamele dure de 60 HRC vor rămâne ascuţite pentru o lungă perioadă de timp.

Cleştii 816743 pot fi găsiţi în oferta noastră de stoc stabil. Dacă sunteţi interesaţi, chiar şi de alte tipuri, vă rugăm să ne contactaţi la sales@soselectronic.com.