de 29 de ani pe piață
Reprezentanțe în 7 țări
Clienți din mai mult de 100 de țări
Suport de la dezvoltare până la fabricație
VOLTCRAFT

Sunteți interesați de miliOhm și microHenry atunci când măsurați?

Miliohmeter

Instrumentele de măsurare Voltcraft LCR-100 și R-200 sunt capabile să convertească valoarea estimată într-o măsurătoare precisă și, mai mult decât atât, acestea vin și la un preț bun. Le puteți găsi în oferta noastră.

Știți cum e. Aveți un condensator sau un inductor în mâini și nu sunteți sigur dacă multimetrul standard afișează valoarea corectă. Este de înțeles, dat fiind faptul că plaja de "L" și "C" este, de obicei, un “bonus”, nu scopul principal al multimetrelor obișnuite. De obicei, cea mai mare eroare în măsurare este rezultatul rezistenței în serie și a inductanței parazitare a condensatorilor și, în mod similar, rezistența în serie și inductanța parazitară a bobinelor.

Dar rezistențele de mică putere? Situația este destul de similară. Dacă avem nevoie să măsurăm cu precizie valori precum 50 milliohmi sau chiar 1 ohm, de obicei acest lucru implică niște complicații considerabile. Bineînțeles, un tehnician iscusit poate face conversia prin măsurare indirectă, folosind o sursă de curent constantă, precisă, de mică putere și un voltmetru, însă nu este o soluție ce poate fi descrisă ca fiind ușor de folosit.

Pe piață există multe dispozitive specializate diferite, însă, în general, acestea sunt disponibile la un preț mai mare.

În această privință, cele două dispozitive pe care am dori să vi le prezentăm oferă un raport preț/performanță excelent. Mai exact, este vorba despre Voltcraft LCR-100 și R-200.

R-200

Multimetrul R-200 ar putea fi considerat aproape un multimetru TRMS CATIII / 600V, însă are 3 plaje pentru măsurarea rezistențelor mici, lucru care îl face unic: 40 Ohm, 4 Ohm, 0.4 Ohm.

Pe plaja cea mai mică, găsim o rezoluție mare de 0.1 milliohm (0.0001 Ohm). Astfel putem, de exemplu, măsura diferite derivații, care acum sunt formate doar printr-un mic traseu PCB, sau putem verifica diferite cabluri pentru curenți mari, etc. Pentru a măsura rezistențe atât de mici, în practică sunt necesari curenți la nivel de zeci și sute de mA, astfel încât R200 este alimentat de 6 baterii AA, nu de o baterie 9V clasică, care nu este capabilă să livreze curentul necesar și care s-ar descărca rapid.

Dispozitivul este, de asemenea, foarte adecvat pentru măsurarea unor curenți foarte mici, dat fiind faptul că atât plajele DC cât și AC au o rezoluție de 0.1 uA.

LCR-100

LCR-100 jeste un reprezentant tipic al aparatelor de măsurare LCR specializate, permițând astfel măsurarea și verificarea parametrilor acestor elemente pasive.

LCR-100 are:

 • Plajă de rezistență 7 (până la 0.01Ohm).
 • 8 plaje de măsurare a capacității (până la 1pF rezoluție), incluzând mari măsurători de capacitate, de până la 110mF (miliFarad).
 • 4 plaje pentru măsurarea inductanței, cu o rezoluție de până la 1 uH.

Măsurarea rezistenței și capacității se face cu selectarea automată sau manuală a plajei. În cazul în care condensatorul nu era descărcat înainte de măsurare, existând în el o sarcină semnificativă, dSC va apărea pe display, condensatorul va fi descărcat într-un moment, iar instrumentul va afișa valoarea măsurată.
Ca bonus, acesta oferă și testarea diodelor și a continuității (buzzer).

Display-urile mari, cu iluminare din spate, cu număr maxim de 11,000 permit o rezoluție foarte decentă în comparație cu componentele pasive (de selectare), unde, de multe ori, nu este necesară o precizie absolută, ci unde trebuie comparate aceleași două piese (funcția REL este, de asemenea, perfect adecvată pentru acest lucru). Oprire automată după 15 min. Inacțiunea este, de asemenea, o caracteristică binevenită.

Atât R-200 cât și  LCR-100 sunt disponibile în stocul nostru. Dacă sunteți interesat în alte produse Voltcraft, sau aveți nevoie de mai multe informații, suntem gata să vă asistăm la info@soselectronic.ro

Do not miss these articles

Vă plac articolele noastre? Dacă da, atunci nu ratați nici unul! Nu trebuie să vă faceți griji în privința modului de livrare. Ne vom ocupa noi de tot pentru dvs.


Produse suplimentare

R-200 VOLTCRAFT
pe stoc 4 buc.

R-200

Multimetre portabile

Digital Miliohm-Multimeter 4000 U,I,R,C,D 50-400Hz

Comanda nr.: 152341

VOLTCRAFT

1 buc.+ 468,00 RON

5 buc.+ 454,00 RON

10 buc.+ 449,00 RON

50 buc.+ 430,00 RON

Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara
LCR-100 VOLTCRAFT
pe stoc 3 buc.

LCR-100

Multimetre portabile

LCR Meter, 11000, f 100/1000Hz

Comanda nr.: 152261

VOLTCRAFT

1 buc.+ 358,00 RON

5 buc.+ 347,00 RON

10 buc.+ 343,00 RON

50 buc.+ 328,00 RON

Comandă:
 • ADAUGĂ LA COȘ
 • Obține oferta
 • Adaugǎ la secţiunea favorite
 • Adăugați la watchdog
 • Adăugați articole pentru a compara
Cookie-urile ne ajută să vă furnizăm servicii. Utilizând serviciile noastre, sunteţi de acord cu utilizarea cookie-urilor.
OK Mai multe informaţii